+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Er perfekt til lett sommermat med sin lette, friske stil

Her er de beste rosévinene.

ROSAURA 2012: Fyldig italiensk rosévin med rik frukt og god balanse, fra produsent som leverer jevn kvalitet år etter år.
ROSAURA 2012: Fyldig italiensk rosévin med rik frukt og god balanse, fra produsent som leverer jevn kvalitet år etter år.Vis mer

[bilde, right]• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Vintesten.

Frisk, fruktig og anvendelig til lett sommermat er rosévin en slager på denne tida på året.

Salget har de seinere årene skutt i været, og kvaliteten på produktene har også blitt betydelig bedre.

Det finnes fortsatt en hel del ufrisk, søtladen og uinteressant rosévin, men man har nå også et godt utvalg av vin med god kvalitet.[bilde, right]

Lett, frisk stil

Leskende friskhet og saftig fruktighet er to stikkord som kjennetegner en god rosévin.

Her er kunsten å balansere disse elementene så ikke vinen blir for tynn og spinkel, men heller ikke plump og ufrisk.