Er tunfisksperm den nye gåseleveren?

Stjernekokker lanserer måltider med fiskesperm.

TUNFISK:  Foreløpig er den mest kjent for sitt fine kjøtt. Nå lanseres tunfisksperm som den nye gåseleveren. Her fanges en tunfisk på Malta.  Arkivfoto: HENNING LILLEGÅRD
TUNFISK: Foreløpig er den mest kjent for sitt fine kjøtt. Nå lanseres tunfisksperm som den nye gåseleveren. Her fanges en tunfisk på Malta. Arkivfoto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

Neida, vi skriver ikke første april. Og du er ikke den eneste som sperrer øynene opp.

På matmessen «Madrid Fusion Manila» som nylig ble avholdt på Filippinene, var det ikke alle som omfavnet kokkenes siste påfunn.

Den nye gåseleveren Likefullt, stjernekokken Margarita Forés mener tunfisksperm kan bli den nye gåseleveren.

I løpet av messen presenterte hun en rett med tunfisksperm som hovedingrediens.

Hun lanserte den ikke bare som et eksperiment, men som en av sine favoritter.

Tunfisksperm skal ifølge CNN være ganske lik gåselever i smak. Det som ikke er likt er prisen.

Prisen på tunfisksperm skal ligger på rundt 20 kroner kiloen.

Bare det kan være nok til å sikre den en framtid på den gastronomiske scenen.

Makrellsperm Margarita Fores er ikke alene om å eksperimentere med fiskesperm.

Kokken Bruce Ricketts serverte sperm fra spansk makrell. Som tilbehør hadde han valgt bønnepuré.

Ricketts er også stjernekokk, kjent fra restauranten Mecha Uma som serverer internasjonale retter, ofte med japansk tilsnitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.