Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Er verdt en bytur når som helst, ikke bare i den hete sommersesongen

Oppe på Montjuic får du byens beste utsikt.

BARCELONA: Taubanen til Montjuïc er en av byens to kabelbaner. Oppe på Montjuic-høyden får du byens beste utsikt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
BARCELONA: Taubanen til Montjuïc er en av byens to kabelbaner. Oppe på Montjuic-høyden får du byens beste utsikt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Barcelona er verdt en bytur når som helst. Ikke bare i den hete sommersesongen.

MUSEUMSTUR: Joan Miró-stiftelsen ved Montjuic, er et av byens mest spennende museer og har en god restaurant. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
MUSEUMSTUR: Joan Miró-stiftelsen ved Montjuic, er et av byens mest spennende museer og har en god restaurant. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Kabelbanen opp til Montjuic-høyden står på fjerdeplass over Barcelonas mest populære attraksjoner. Etter Barcelona-kortet og Turistbussen.

Men det er langt morsommere å få med seg utsikten fra høyden enn å sitte på en dobbeltdekker.

Kunstbyen Montjuicparken er en av Barcelonas grønne lunger.

Før oppturen med Teleferic de Montjuic, legg et besøk innom Joan Miró-stiftelsen, en hyllest til kunstneren som har satt sitt preg på Barcelona med mange kjente verker på utstilling.

Samtidsmuseet Caixaforum, arkitekten Mies van der Rohes paviljong og Palau Nacional med katalansk kunst, er også høydepunkter på Montjuic-høyden, mens borgen på toppen av Montjuic har en brutal historie fra Franco-tida, og passende nok er gjort om til et internasjonalt fredssenter.
 
OL og fotball Da Barcelona arrangerte OL i 1992 fikk bydelen Montjuic de store idrettsanleggene. Her ligger Det olympiske museet ved det gamle Estadio Olympic og sportspalasset Palau Sant Jordi. Du møter garantert en idrettsutøver eller fotballspiller løpende i gatene i dette området.
 
Er du av den sporty typen, er en sykkeltur med leid bysykkel fra Placa d'Espanya å anbefale - en tur på 11,5 kilometer. Vær oppmerksom på at det kan være bratt nedover igjen til Columbus-statuen i havna.
 
Eller hvorfor ikke bli med på en løpetur rundt i byen. Sightrunning med guide er det nye i Barcelona. Målet for en av løpeturene er Olympic City og Montjuic.
 
Fra Montjuic er det ikke langt til et av Europas største fotballstadion, Camp Nou, med plass til 98 000 tilskuere. FC Barcelona hjemmestadion har også et spennende fotballmuseum, og en gigantisk fotballbutikk for fansen.

Fargefest En tur til Montjuic inkluderer også en avslutning ved den magiske fontenen, ved Palau Nacional. Lys og fargeshowet som kjøres hver kveld til faste tider er noe av byens mest fotograferte.
 
Den som ikke på noen måte lider av høydeskrekk, kan ta kabelbanen med det tunge navnet Transbordador Aeri del la Port ned til havna og avslutte kvelden med uteliv på eksklusive Maremagnum eller i den mer laidbacke bydelen Barceloneta.
 
Ta høyde for en sein kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling