Er verdt en bytur når som helst, ikke bare i den hete sommersesongen

Oppe på Montjuic får du byens beste utsikt.

BARCELONA: Taubanen til Montjuïc er en av byens to kabelbaner. Oppe på Montjuic-høyden får du byens beste utsikt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
BARCELONA: Taubanen til Montjuïc er en av byens to kabelbaner. Oppe på Montjuic-høyden får du byens beste utsikt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Barcelona er verdt en bytur når som helst. Ikke bare i den hete sommersesongen.

Kabelbanen opp til Montjuic-høyden står på fjerdeplass over Barcelonas mest populære attraksjoner. Etter Barcelona-kortet og Turistbussen.

Men det er langt morsommere å få med seg utsikten fra høyden enn å sitte på en dobbeltdekker.

Kunstbyen Montjuicparken er en av Barcelonas grønne lunger.

Før oppturen med Teleferic de Montjuic, legg et besøk innom Joan Miró-stiftelsen, en hyllest til kunstneren som har satt sitt preg på Barcelona med mange kjente verker på utstilling.

Samtidsmuseet Caixaforum, arkitekten Mies van der Rohes paviljong og Palau Nacional med katalansk kunst, er også høydepunkter på Montjuic-høyden, mens borgen på toppen av Montjuic har en brutal historie fra Franco-tida, og passende nok er gjort om til et internasjonalt fredssenter.  OL og fotball Da Barcelona arrangerte OL i 1992 fikk bydelen Montjuic de store idrettsanleggene. Her ligger Det olympiske museet ved det gamle Estadio Olympic og sportspalasset Palau Sant Jordi. Du møter garantert en idrettsutøver eller fotballspiller løpende i gatene i dette området. Er du av den sporty typen, er en sykkeltur med leid bysykkel fra Placa d'Espanya å anbefale - en tur på 11,5 kilometer. Vær oppmerksom på at det kan være bratt nedover igjen til Columbus-statuen i havna. Eller hvorfor ikke bli med på en løpetur rundt i byen. Sightrunning med guide er det nye i Barcelona. Målet for en av løpeturene er Olympic City og Montjuic. Fra Montjuic er det ikke langt til et av Europas største fotballstadion, Camp Nou, med plass til 98 000 tilskuere. FC Barcelona hjemmestadion har også et spennende fotballmuseum, og en gigantisk fotballbutikk for fansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer