Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Er vi her, savner de fleste av oss ikke norsk jul

Mange vil vekk fra vinter og snø.

 THAILAND:  Stadig flere velger julefeiring i varmere strøk, som her på Hotel Indigo Pearl, et av Phukets flotteste hoteller. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
THAILAND: Stadig flere velger julefeiring i varmere strøk, som her på Hotel Indigo Pearl, et av Phukets flotteste hoteller. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Åtte av ti nordmenn kan tenke seg å reise utenlands i julen.

Julestress  Førti prosent  sier at det å drømme om en snøfri jul i Syden, bunner i et ønske om å komme bort fra julestresset.
Det viser tall fra charterarrangøren Star Tours egen juleundersøkelse, foretatt i november, desember, på reiseselskapets egen nettside. 

Ivrige trøndere Trøndere er ivrigst til å slippe kulda og mørket i juleferien. Mens bergensere tar med seg flest gaver i Syden-kofferten.

I følge reiseundersøkelsen til Star Tour sier 73 prosent av de som velger Syden i jula, at de forlater den norske julefeiringa fordi de vil reise bort fra kulde og mørke.

 GRAN CANARIA:  40 000 bytter ut snø og julestress med en sandstrand i juleferien. Slik ser det ut på den populære Puerto Rico stranda på Gran Canaria i desember. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
GRAN CANARIA: 40 000 bytter ut snø og julestress med en sandstrand i juleferien. Slik ser det ut på den populære Puerto Rico stranda på Gran Canaria i desember. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Mens 22 prosent vil lade batteriene med sol og varme. Nå er det riktignok Star Tour sin oppgave å sende folk til sol og varme hele året, men trenden er lik hos de andre charterselskapene.
Sol og varmedrømmen slår jula.

Savner lite På spørsmål om hva nordmenn savner når de feirer utenlands i juleferien,  svarer seksti prosent at de ikke savner noe som helst.
Mens 25 prosent savner å være sammen med familie og venner.

10 prosent savner juleprogrammene på TV.

Men en ting er de fleste enige om.
Det de ikke savner med julen utenlands er vinter og snø.
Mange savner heller ikke julestresset, og tre av ti savner heller ikke julegaveinnkjøp.

Julemat i kofferten I følge undersøkelsen sier halvparten at de er blitt mindre opptatt av å holde på juletradisjonene de siste årene.
Barnefamiliene tar gjerne med seg en liten gave eller to når de velger sol og varme i juleferien.

 TENERIFE-JUL:  Slik feires jula på Oasis Golf Resort et tidligere år. Foto: GEIR BØLSTAD
TENERIFE-JUL: Slik feires jula på Oasis Golf Resort et tidligere år. Foto: GEIR BØLSTAD Vis mer

I hver tiende koffert ligger det faktisk også litt julemat.
Mens over halvparten av dem som velger juleferie utenlands, spiser julemiddag på restaurant med lokal mat og drikke.

Kanariøyene favoritt I vinterhalvåret er Kanariøyene nordmenns favoritt. 25 prosent kan tenke seg å feire jul på Kanariøyene. 16 prosent drømmer om å reise til Thailand i jula, viser Star Tours undersøkelse.

Stor interesse Også reisebyråkjeden Ticket Feriereiser, som selger reiser for alle charterselskapene, melder om stor interesse for å reise bort i årets jule- og nyttårsferie.
De røde dagene i kalenderen faller fordelaktig ut for mange arbeidstakere i år.
Det innebærer mange muligheter for lang ferie.
Ticket har økt salget av jule- og nyttårsreiser med 12 prosent sammenlignet med i fjor.

Mens Star Tour melder at årets julereiser er så godt som utsolgt.