STRESS: Lite er mer stressende enn hylende barnegråt på flyet, både for foreldrene og de andre passasjerene. Illustrasjonsfoto: Colourbox
STRESS: Lite er mer stressende enn hylende barnegråt på flyet, både for foreldrene og de andre passasjerene. Illustrasjonsfoto: ColourboxVis mer

Ergrer seg over barn på flyet

Hylskrikende babyer er til stor irritasjon for flyreisende. Bør småbarnsfamilier finne andre reisemåter?

|||

Gråtende babyer og støyende barn på flyet er gjerne kilde til stor irritasjon for de andre passasjerene.

Ifølge CNN, som har hatt en opphetet diskusjon om temaet på sine sider, er det mange som ergrer seg spesielt over foreldrene som tilsynelatende gjør lite eller ingenting for å få roet ned avkommet på flyreisen.

- Bannlys babyer

«Babyer skulle vært bannlyst fra fly, kinoer, restauranter og alle andre offentlige steder for den saks skyld. Resten av verden synes ikke at babyen din er så søt som du synes», har en leser skrevet.

Her får du tipsene til hvordan du reiser best med babyen

Andre lesere mener at flyselskapene skulle plassere familier med barn i en egen del av flyet, eller tilby flyvninger kun for voksne.Mottar få klager


I en undersøkelse gjort av det amerikanske nettreisesamfunnet TripAdvisor for et par år siden, mente sju av ti reisende at familier med små barn bør sitte på en egen seksjon av flyet.

Hele 13 prosent av de som deltok i spørreundersøkelsen, mente også at flyselskap bør forby foreldre å fly med spedbarn, med mindre det er et nødstilfelle.

Dette til tross, så sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS, at flyselskapet svært sjelden mottar klager på barnebråk.

- Kabinbesetningen håndterer dette bra om bord, så dette går greit i de fleste tilfeller, tror han.

Heller ikke Norwegian eller Widerøe har mottatt klager fra andre passasjerer på irritasjon eller bråk fra barn.

De har heller ikke hatt henvendelser om barnefrie flyginger.

- Jeg har ikke registrert at det har vært noen klager. Alle vet vel at barn kan skrike litt, og at dersom en begynner så kan det smitte over på andre. Men det er klart; fullt hylekor helt til Dubai er ikke moro for noen, sier Anne-Sissel Skånvik, kommunikasjonsdirektør i Norwegian.

Her får foreldre tips til hvordan overleve flytur med små barn

Det er ikke aktuelt for flyselskapene å lage egne seksjoner for familier med barn, men han har full forståelse for at folk kan ha lyst til å bytte sete, om de får sete like ved en støyende barnefamilie.

- Det er selvsagt ingenting i veien for å be om et annet sete, om man ønsker det. Da forsøker kabinpersonalet å være fleksbible, sier Knut Morten Johansen i SAS til klikk.no.

Småbarnsforeldre på businessklasse

Og trodde du at du slapp unne barnebråket ved å bestilte billett på businessklasse, må du tro om igjen.

Johansen forteller at det er en voksende interesse for sitte på de beste plassene fremst i flyet - også blant barnefamilier.

- Det er en tendens at stadig flere familier med små barn velger å bestille billetter på businessklasse, særlig når det er snakk om langturer og interkontinentale flygninger der den yngre garde kan bli utålmodig, sier han.

- Mange bruker gjerne Eurobonuspoeng for å oppgradere billetten.

Seter på businessklasse er med på å gjøre flyturen mindre stressende for familien, tror Johansen.

- Barn merker at foreldrene er stresset. Har man bedre plass og sitter bekvemt, slapper de voksne bedre av, og det påvirker også barna. Sitter man trangere, er det mer ubehagelig å reise, sier Johansen.

Tilgangen til lounge, bedre service, mer plass på flyet samt muligheten til å ta med flere kolli bagasje er goder som verdsettes spesielt av familier med små barn.

Bør man tolerere litt barneskrik om bord, eller bør småbarnsfamilier holde seg hjemme? Si din mening i denne debatten.


Les også:

Slik overlever du bilturen med barn i baksetet


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.