Ernæringstest av müsli, crüsli og granola

Store forskjeller i sukkerinnholdet - se hvilke du bør velge.

MÜSLI, CRÜSLI OG GRANOLA: Det er store forskjeller i sukkerinnholdet, men det finnes også noen sunne og gode alternativer blant de nye frokostblandingene. Foto: ERIK HELGENESET / BRAMAT.NO
MÜSLI, CRÜSLI OG GRANOLA: Det er store forskjeller i sukkerinnholdet, men det finnes også noen sunne og gode alternativer blant de nye frokostblandingene. Foto: ERIK HELGENESET / BRAMAT.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): Hvert år kommer det nye frokostblandinger i butikkhyllene.

Noen typer er klassiske frokostblandinger, noen er det vi kaller for müsli, noen kalles for crüsli, og i det siste har det kommet flere typer av det som kalles for granola.

Se årets frokostnyheter

Hva er egentlig granola? I denne testen har vi valgt å sammelikne müsli, crüsli og granola fordi alle disse er basert på valset korn (som oftest havre).

Forskjellen på müsli, crüsli og granola er at crüsli og granola er bakt i ovn, gjerne med søtning som sukker, juice eller honning. De tradisjonelle müslitypene er bare valset korn som ikke er bakt.

Granola er egentlig bare et annet navn for crüsli. Navnet granola ble registrert som en trademark i USA på slutten av 1900 tallet.

Både müsli, crüsli og granola er ofte tilsatt både frukt, bær og/eller nøtter.

Sunt med mye fiber Skal du spise müsli til frokost, bør du velge en som inneholder mye fiber og ikke altfor mye sukker.

En frokost med mye fiber vil ha en positiv innvirkning på blodsukkeret ditt hele resten av dagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer