Ernæringstest: Her er den sunneste pestoen

Stor forskjell på innhold av salt og basilikum.

STORE FORSKJELLER: Det er store forskjeller på hvor mye salt og basilikum det er i kjøpepesto. Og bare fire inneholder kun olivenolje. Foto: ERIK HELGENESET / BRAMAT.NO
STORE FORSKJELLER: Det er store forskjeller på hvor mye salt og basilikum det er i kjøpepesto. Og bare fire inneholder kun olivenolje. Foto: ERIK HELGENESET / BRAMAT.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): En ekte hjemmelaget pesto inneholder olivenolje, basilikum, pinjekjerner, hard ost og salt.

I kjøpepesto varierer derimot ingrediensene mer. Noen pestotyper er dessuten røde, og har derfor mindre basilikum i seg enn den tradisjonelle grønne pesto alla genovese.

Rik på umettet fett Desto mer olje det er i en pesto, desto mer fett inneholder den. Innholdet av ost, pinjekjerner og nøtter øker også fettinnholdet.

Fordi det er mer olje enn ost i pestoen, vil det meste av fettet være umettet. Nøttene bidrar også til at pesto får en gunstig fettprofil.

Derfor bør du spise nøtter

Forskjell på pinjekjerner og cashewnøtter Pesto er også en kilde til protein. Både pinjekjerner og cashewnøtter som brukes i kjøpepesto gir deg protein.

Pinjekjerner har faktisk den beste fettsammensetningen på grunn av mest totalt fett og minst mettet fett, mens cashewnøtter gir mest fiber.

Begge inneholder forskjellige vitaminer og mineraler, men pinjekjerner utmerker seg på mer vitamin E og cashewnøtter har mest selen.

Karbohydratene i pesto kommer i hovedsak fra nøtter, bortsett fra i tilfeller der det er brukt potet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer