Ernæringstest: Iste full av tomme kalorier

De fleste har knapt andre næringsstoffer enn sukker og kalorier.

DRIKK: Mange tror at iste er sunt fordi det inneholder te. I virkeligheten er iste en sukkerdrikk, som brus. Foto: ERIK HELGENESET
DRIKK: Mange tror at iste er sunt fordi det inneholder te. I virkeligheten er iste en sukkerdrikk, som brus. Foto: ERIK HELGENESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Bramat.no): Også i år tester Bramat.no iste, men denne gangen har vi også tatt med de store kartongene med iste som det har kommet flere av i butikkhyllene.

Det er lite som skiller kartongene fra flaskene med iste bortsett fra størrelsen. Men det er nettopp størrelsen som gjør at de store kartongene med iste på mange måter kan sies å være mindre sunne enn flaskene.

Dette fordi mange drikker mer når de først har åpnet en stor kartong, og mer iste = mer sukker! I ukens test har vi sett på sukker og kalorier fordi iste inneholder knapt andre næringsstoffer.

Les også: 5 myter om aspartam

Ikke bruk iste som tørstedrikk Det er ingen tvil om at vann er og blir den beste tørstedrikken vi har, både for tennene og helsas skyld.

Sukkerrike drikker som brus, saft, iste og juice er blant de største kildene til sukker blant barn og unge.

Når vi vet at veldig mange, særlig unge, får i seg for mye sukker, er det ikke vanskelig å skjønne at det er lurt å begrense inntaket av søte drikker.

Sjekk sukkerinnholdet De fleste leskedrikker er en kilde til sukker, enten det er tilsatt og/eller kommer fra fruktsaft. Noen ganger kommer sukkeret fra honning også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer