FREDSMEGLER: Logitech Harmony Touch gjør det enkelt å slå på TV og lydanlegg på en rask måte uten bruk av et arsenal av fjernkontroller. Foto: Produsent
FREDSMEGLER: Logitech Harmony Touch gjør det enkelt å slå på TV og lydanlegg på en rask måte uten bruk av et arsenal av fjernkontroller. Foto: ProdusentVis mer

Erstatter de andre fjernkontrollene dine

Terningkast seks til fjernkontrollen som styrer alt.

Den nyeste fjernkontrollen til Logitech er en ordentlig fredsmegler for stua.

Med et enkelt oppsett, et intuitivt brukergrensesnitt og flust av personlige innstillingsmuligheter kan Harmony Touch erstatte alle fjernkontrollene som i dag okkuperer stuebordets «vestbredde».

Logitech har i flere år levert noen av de beste universalfjernkontrollene på markedet. Ikke bare har de støtte for mange enheter, de har også en produktdatabase og en veldig god søkemotor som gjør at du ganske sikkert finner dine enheter under oppsettet.

Første med touch Selv om fjernkontrollen har en del knapper, er det berøringsskjermen som gir tilgang til de viktigste funksjonene.

Hemmeligheten bak en god universalkontroll er ikke bare å ha god støtte for mange produkter, slik Logitech har, men også kunne lage scenarioer av disse som forenkler oppstart av aktiviteter som «Se på TV», «Se på film» eller kanskje «Lytt til musikk». Det er disse aktivitetene du primært bruker touchskjermen til.

Konfigureres via PC Fjernkontrollen konfigureres første gang via en PC. Dette er en god løsning, for da har man en stor skjerm med mus og tastatur, noe som gjør at det går raskt å legge til alle enhetene man har, som TV, Blu-ray-spiller og så videre.

Det gjør det også raskt å lage «aktiviteter» som nevnt over. Vi brukte cirka 25 minutter fra vi åpnet esken med fjernkontrollen til vi hadde lagt til fem enheter og laget fire aktiviteter.

Har du PC-skrekk, trenger du ikke fortvile over å måtte bruke litt tid på å konfigurere fjernkontrollen via PC-en. Programmet til Logitech guider deg gjennom prosessen trinn for trinn.

Logitech har en god søkemotor, som faktisk også har en liten porsjon intelligens, eller logikk om du vil. Da vi skulle søke opp receiveren vår, skrev vi feilaktig Yamaha, men det riktige modellnummeret.

Logitechs installasjonsprogram ga da beskjed om at den ikke fant den aktuelle modellen, men lurte på om ikke det var Pioneer vi mente. Noe som også var riktig. Installasjonsprogrammet fant også riktig versjon av Get-boksen vår. Imponerende.

Bestem selv kanalrekkefølgen Enheten har også støtte for justering av 50 individuelle kanaler, og du kan endre kanalrekkefølgen. Du er altså ikke prisgitt rekkefølgen som kabelleverandøren har valgt. Dette kan du for eksempel bruke til å la NRK 1 HD være kanal 1 og ikke kanal 999 slik det er hos Get i dag.

Og om du lurte. Logitech Harmony Touch overtar faktisk jobben for dine vanlige fjernkontroller. Vi styrte for eksempel Get-boksen og Apple TV uten problemer. Det gjør at når du har gjort alle innstillingene og prøvekjørt fjernkontrollen noen dager - for å luke bort eventuelle feilinnstillinger - kan du legge alle dine fjernkontroller i en skuff. Men ikke gi dem bort eller kast dem. Til noen spesialoppgaver vil du likevel måtte hente fram originalfjernkontrollen. Til hverdagsbruk tror vi likevel det ikke kommer til å skje veldig ofte.

De største problemene oppstår om du som bruker oppgir feil opplysninger under installasjonen. Typisk at du sier HDMI 1 for bildet, mens det er HDMI 2 som er riktig. Dette er lett å rette opp i ved å koble fjernkontrollen til PC-en på ny. Det er også enkelt å legge til nye enheter og lage nye aktiviteter. Fjernkontrollen har også en metode for problemløsning når noe går feil. Den fungerte bra på de prøvene vi satte den på.

LADER: En ulempe med denne typen fjernkontroller er at de krever jevnlig påfyll med strøm. Husk å putte den i laderen etter bruk, så er den alltid klar til bruk. Foto: Produsent/Lance Shows
LADER: En ulempe med denne typen fjernkontroller er at de krever jevnlig påfyll med strøm. Husk å putte den i laderen etter bruk, så er den alltid klar til bruk. Foto: Produsent/Lance Shows Vis mer

Ergonomien til fjernkontrollen er god, og du når de fleste funksjoner med tommelen. Vi tror den vil fungere like bra for venstrehendte som for høyrehendte. Eneste minus er at det er langt opp til de øverste knappene, men disse brukes ikke så hyppig.

De knappene du bruker mest, er i god rekkevidde for tommelen.

Konklusjon Jakter du på en universalfjernkontroll, bør du sjekke ut Harmony Touch. Prisen er ikke avskrekkende, og den har støtte for 15 enheter. Det holder i de fleste normale hjem. Oppsett og installasjon er enkelt, og det virker.

Fjernkontrollen trenger lading, noe som fikses av en medfølgende holder med lader. En av de få feilene vi fant, var at Logitech skriver prosjektør - og ikke projektor som det heter på norsk.

Les også:
40 smarte teknojulegaver
Test av LG Optimus Vu P895
Rosabloggerens drømmekamera?
Test av iPad mini

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

TOUCH: Logitech Harmony Touch har fått en touchskjerm som gjør det lett å finne fram og gjør det enkelt å lage en kanalrekkefølge som passer ditt personlige bruk. Foto: Produsent
TOUCH: Logitech Harmony Touch har fått en touchskjerm som gjør det lett å finne fram og gjør det enkelt å lage en kanalrekkefølge som passer ditt personlige bruk. Foto: Produsent Vis mer