Et fyrverkeri av en bil

Med taket i bagasjerommet og 184 hk under høyrefoten går stemningen til værs med et smell.

AU: Morsom bevares, men du blir nærmest en personlig bekjent av hver lille hump du treffer på din vei. Foto: Terje Bjørnsen
AU: Morsom bevares, men du blir nærmest en personlig bekjent av hver lille hump du treffer på din vei. Foto: Terje Bjørnsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mini-utvalget eser ut i alle retninger. Fra den litt større og rommeligere crossoveren Countryman, via den nette coupémodellen og til den takløse toseteren Roadster. Mini har valgt å gi bilen stofftak i stedet for et foldetak i metall.

Spesielt konkurranseutsatt er den nye roadstermodellen ikke. Med priser fra snaut 260 000 kroner for den rimeligste versjonen med 122 hk bensinmotor, er det bare Mazda MX-5 som havner i samme selskap.

Mini har en fordel gjennom sitt brede motorprogram som blant annet inkluderer diesel, automatgir og ikke minst: Den fantastiske Cooper S-versjonen som vi kjører test av.

Kjøreegenskaper: 6 Entusiastiske lesere vil sikkert huske at vi i vår kjørte Mini Cooper S i tredørs-versjon gjennom testprogrammet vårt. Konklusjonen? At dette fortsatt er en av de aller morsomste bilene du kan kjøpe til en normal pris.

Gledelig nok er ikke den takløse versjonen et hakk dårligere. Det går som på skinner, med gokart-kvikk styring og reaksjoner. Og når du legger ned taket og tråkker til, svarer Mini Roadster med sportsbilaktig kjøreglede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer