Eau de Vie

Et godt alternativ til det klassiske brennevinet - kun én flaske får sekser

Eua de Vie er fortsatt en kuriositet for mange, men for noen kan det være midt i blinken.

PÆRE PÅ FLASKE: Poire Williams er kanskje aller mest kjent for sine dekorative flasker med Williamspære inni.
 Om man befinner seg i Normandie er det ikke uvanlig å kunne få et glimt av pæretrær fulle av glassflasker. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
PÆRE PÅ FLASKE: Poire Williams er kanskje aller mest kjent for sine dekorative flasker med Williamspære inni.  Om man befinner seg i Normandie er det ikke uvanlig å kunne få et glimt av pæretrær fulle av glassflasker. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eau de Vie er et foreløpig nokså ukjent begrep her i landet.

Med nordmenns forkjærlighet for fatlagret brennevin er Eau de Vie fortsatt en kuriositet for mange.

For dem som foretrekker rene smaker av frisk frukt og et lettere brennevin som digestif, er Eau de Vie derimot midt i blinken.

Eau de Vie (livets vann) de fruits som de egentlig heter er en fransk terminologi for blankt brennevin som er laget på diverse frukt. Moden frukt høstes og fermenteres, og blir seinere destillert to ganger.

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer