Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Et røverkjøp fra Barolo

Barolovinene har med sin egenart og regionalkarakter en særstilling i dagens vinverden.

FJORÅRETS NEBBIOLO: Rødvinen fra Barolo og Barbaresco er utelukkende laget på nebbiolodruer. Her høstes nebbiolodruene på vinmarkene i Barolo, i nærheten av Alba, nordvest i Italia, på en klar dag i oktober i fjor. Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB scanpix
FJORÅRETS NEBBIOLO: Rødvinen fra Barolo og Barbaresco er utelukkende laget på nebbiolodruer. Her høstes nebbiolodruene på vinmarkene i Barolo, i nærheten av Alba, nordvest i Italia, på en klar dag i oktober i fjor. Foto: Marco Bertorello / AFP / NTB scanpix Vis mer

Barolo er utvilsomt Italias mest kjente vindistrikt. Med sin lange historie og unike viner er området en fanebærer for italiensk kvalitetsvin. Vinene har med sin egenart og regionalkarakter en særstilling i dagens vinverden som man ikke finner noe annet sted.

Barolo er sammen med nabokommunen Barbaresco Piemontes mest berømte appellasjon for kvalitetsvin. Det er rødvin som gjelder og vinene er utelukkende laget på nebbiolodruer. Denne sære og krevende druen viser seg her fra en unik side med en kombinasjon av kraft, eleganse, struktur og lagringspotensial. Vinene er ofte utilgjengelige i ung alder med høy syre og harde tanniner som gjør dem krevende å drikke. Med alder og modning avrundes tanninene noe og vinene får et mer balansert preg.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?