Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ett action-kamera får terningkast seks

Vi har testet kameraer for hjelmer og sykkelstyrer.

ACTION: Actionfylte bilder er populært på nettet og stadig flere utstyrer seg med slike kameraer. Christopher Conradi, HjemmePC
ACTION: Actionfylte bilder er populært på nettet og stadig flere utstyrer seg med slike kameraer. Christopher Conradi, HjemmePC Vis mer

Å teste actionkamera har vist seg å være en morsomt og utfordrende oppgave.

Kameraene har gjerne en profil som er rettet mot en spesiell sport, eller en type aktivitet. Og det er utfordrende å sammenligne kameraene opp mot hverandre. Vi har valgt å la bilde- og lydkvalitet telle mest i testen, selvfølgelig sett opp mot prissegmentet kameraet befinner seg i.

Videre har vi lagt vekt på ting som medfølgende utstyr, hvilke utvidelsesmuligheter som finnes, men kanskje aller viktigst: Hvordan oppleves produktene under testing.

Testingen ble gjort på motorsykkel, fra bil og vandring i skog og mark. Vi laget en rigg med alle kameraene montert samtidig, slik at sammenligningsgrunnlaget skulle bli mest mulig rettferdig.

Selv om de fleste kameraene i denne testen leverer full HD-kvalitet, er det i mange tilfeller bedre å skru ned fra 1080p til 720p. Som regel får man da 60 bilder per sekund, kontra 30. Dette gjør at bildet oppleves noe skarpere og flyter bedre, men aller viktigst gir det muligheten til å spille av filmen i slow motion, uten å miste flyten i filmen.

Konklusjon Man bør ikke se blindt på denne testen ved valg av kamera. GoPro kommer veldig godt ut, men festeanordningen er til tider litt klønete.

Hvis man har lyst på et mindre og hendig kamera er RePlay XD1080 et godt valg. Hvis GPS er viktig for deg er Contour+ noe å titte på.

Poenget er at kameraene har hver sine styrker og svakheter.

Alle kamera med karakter 4 og opp leverer tilfredsstillende kvalitet på lyd og bilde, slik at man selv må ta en vurdering på hvilke egenskaper som er viktig for nettopp deg.

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Beste bilde Det var knyttet mye spenning rundt lanseringen av arvtageren til GoPro HD Hero. Det nye flaggskipet til GoPro forbedrer de fleste funksjonene vi kjenner og legger til et par på toppen. Karakter: 6/6 Produsent: GoPro.com Pris: 2286 Enkel oppskrift Med «Roam» leverer Contour et veldig anvendelig kamera med god bildekvalitet. Karakter: 5/6 Produsent: Contour.com Pris: 1090 Liten gigant RePlay XD1080 er det minste kameraet i testen. Men den lille størrelsen går ikke på bekostning av kvaliteten. Karakter: 5/6 Produsent: ReplayXD.com Pris: 2269 En super hybrid Liquid Images er kompromissløse på kamera og briller. Karakter: 5/6 Produsent: Liquidimageco.com Pris: 2999 Helt i HD Det over to år gamle kameraet er fortsatt i verdensklasse og leverer mest kvalitet per krone. Karakter: 5/6 Produsent: GoPro.com Pris: 1485 Topp bilder Med testens høyeste pris stilles det krav til bildekvalitet, brukeropplevelse og utvidelsesmuligheter. Contour+ leverer. Karakter: 4/6 Produsent: Contour.com Pris: 3298 Kompakt og solid Drift HD har flere punkter som vekker interesse, men så var det bildekvaliteten... Karakter: 3/6 Produsent: Driftinnovation.com Pris: 2195 Greit nok Jobo HD Sports Camera JIB 2 er et kamera som ikke skiller seg noe særlig ut i noen retning. Til denne prisen finnes det bedre alternativer. Karakter: 3/6 Produsent: Jobo.com Pris: 1695 God idé, men... Ideen er god. Å ha et kamera innebygget i brillene, som man allikevel har på seg når man er ute. Men... Karakter: 2/6 Produsent: Intershop.no Pris: 1498

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media