KLAR ENER: Honda er bilen med klart færrest motorfeil, i en stor ny undersøkelse. FOTO: Honda
KLAR ENER: Honda er bilen med klart færrest motorfeil, i en stor ny undersøkelse. FOTO: HondaVis mer

Ett bilmerke er klart best

Sjekk hvilke biler som har flest og færrest motorfeil.

Motorhavari er noe man absolutt ikke ønsker å bli utsatt for, og er du ute etter en bruktbil med minst mulig motortrøbbel er det Honda du skal velge. I hvert fall å dømme etter statistikk fra det britiske garantiselskapet Warranty Direct.

Selskapet har spesialisert seg på å selge garantier på biler der fabrikksgarantien er utløpt til bileiere som ønsker å forsikre seg mot uforutsette verkstedregninger. Resultatene i undersøkelsen er basert på data fra 50 000 tilfeller i Warranty Directs database, og omfatter eldre og brukte biler uten fabrikkgaranti. Det sies ingenting om hvor gamle biler det er snakk om eller hvilke motorer.

- Motorhavari er noe de fleste bileiere frykter fordi det fort blir veldig kostbart, sier Duncan McClure Fisher, administrerende direktør i Warranty Direct.

Han viser til to tilfeller der motorfeil på en Range Rover Vogue og en Range Rover Sport har utløst garantier på henholdsvis 13 000 og 14 850 britiske pund.

Suverent best i garantistatistikken fra selskapet er Honda, som har de mest pålitelige motorene, ifølge statistikken. Kun én av 344 biler er registert med feil på motor. På den neste plassen følger Toyota. Én av 171 biler er registrert med motorfeil. Deretter følger Mercedes.

Mercedes forsvarer således tyskernes ære i den britiske statitsikken. For øvrig står det dårlig til. Aller verst er notorisk beryktede MG Rover. Én av 13 biler er registrert med motorfeil. Men deretter følger tysk premium.

Auda, Audi! På plassen etter MG Rover følger Audi med en feilprosent på 3,71. Én av 27 biler er registrert med motorfeil i Warranty Directs statistikk. Heller ikke BMW kommer gunstig ut.

- Det er selvsagt lite hyggelig lesning, men det er viktig å få med seg at undersøkelsen gjelder brukte og eldre biler, og ikke nye biler med fabrikksgaranti, sier Marius Tegneby, Audis infomasjonssjef hos Harald A. Møller.

- Warranty Directs statistikk er ikke en direkte oversikt over antall feil. Pris på reparasjon og hvor lang tid bilen står på verksted er også en faktor i deres oppsett, sier Tegneby.

Audi kom også dårlig ut i en undersøkelse fra Warranty Direct på tampen av fjoråret. I anledning 15-årsjubileet utarbeidet selskapet en liste over de mest og minst holdbare bilene gjennom disse årene. Blant bilene med mest feil var eldre versjoner av Audi RS6 og Audi Allroad - RS6 var sågar verst.

Audi har imidlertid gjort det langt bedre i undersøkelser som har omfattet nyere biler.

De mest pålitelige motorene Merke

Feilprosent

Feilrate

Honda

0,29 %

1 av 344

Toyota

0,58 %

1 av 171

Mercedes

0,84 %

1 av 119

Volvo

0,90 %

1 av 111

Jaguar

0,98 %

1 av 103

Lexus

0,99 %

1 av 101

Fiat

1,17 %

1 av 85

Ford

1,25 %

1 av 80

Nissan

1,32 %

1 av 76

Land Rover

1,38 %

1 av 72

De 10 minst pålitelige motorene

Merke

Feilprosent

Feilrate

MG Rover

7,88 %

1 av 13

Audi

3,71 %

1 av 27

MINI

2,51 %

1 av 40

Saab

2,49 %

1 av 40

Vauxhall/Opel

2,46 %

1 av 41

Peugeot

2, 26 %

1 av 44

BMW

2,20 %

1 av 45

Renault

2,13 %

1 av 46

Volkswagen

1,91 %

1 av 52

Mitsubishi

1,70 %

1 av 59

Les også:
Vanskelig å gjøre tryggere bruktbilkjøp enn dette
Den ukjente bruktbilfella
De beste brukte SUV-ene
De beste brukte familiebilene

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

PÅLITELIG: Honda har de mest pålitelige motorene, ifølge statistikken fra garantiselskapet. FOTO: Produsent
PÅLITELIG: Honda har de mest pålitelige motorene, ifølge statistikken fra garantiselskapet. FOTO: Produsent Vis mer
MINST PÅLITELIG: MG Rover er bilmerket som er registrert med flest tilfeller av motorfeil i Warranty Directs statistikk. FOTO: Newspress
MINST PÅLITELIG: MG Rover er bilmerket som er registrert med flest tilfeller av motorfeil i Warranty Directs statistikk. FOTO: Newspress Vis mer
SJANSESPILL: Audi kommer dårlig ut i statistikken fra Warranty Direct. FOTO: Newspress
SJANSESPILL: Audi kommer dårlig ut i statistikken fra Warranty Direct. FOTO: Newspress Vis mer