Etter 16 timer, 23 minutter og 1100 kopper te landet QR920 i Auckland

Verdens lengste flyrute.

LANGTUR: Qatar har åpnet verdens lengste flyrute. Turen fra Doha til Auckland tar over 16 timer. Returen er enda lenger. Foto: NTB Scanpix
LANGTUR: Qatar har åpnet verdens lengste flyrute. Turen fra Doha til Auckland tar over 16 timer. Returen er enda lenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Verdens lengste flyrute er åpnet mellom Qatar og New Zealand. Turen strekker seg over ti tidssoner.

– Vi har offisielt landet i New Zealand, tvitret Qatar Airways mandag morgen.

Qatar Airways' nye 14.535 kilometer lange rute mellom Doha og Auckland ble gjennomført med en Boeing 777-200LR. Flyet brukte 16 timer og 23 minutter på turen, fem minutter mindre enn oppsatt rutetid. Turen gikk gjennom ti tidssoner.

Selskapet opplyser at det var fire flygere med på reisen, samt et kabinpersonell på 15 personer. Til sammen ble det servert 1.100 kopper te og kaffe, 2.000 kalde drikker og 1.036 måltider.

New Zealands handelsminister Todd McClay ønsker tilbudet velkommen og sier det vil styrke både handel og turisme, med en anslått verdi på cirka 500 millioner kroner.

Per uke kan flyet frakte last på 116 tonn. For newzealendere kan det regnes om til 1.162 sauer. Videre kan det frakte 400 kilo mat, som kan omregnes til 5.263 kiwifrukter, opplyser Qatar Airways.

For øvrig varer flyturens retur, på 17 timer og 45 minutter, lenger enn "Ringenes Herre"- og "Hobbiten"-trilogiene til sammen, ifølge flyselskapet. Det stemmer for så vidt hvis man regner med de ordinære versjonene av filmene, på 17 timer og 20 minutter. Men de utvidede versjonene av de seks filmene varer i 20 timer og 40 minutter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer