Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Etter at vi fikk barn føles sex som et ork. Hva kan vi gjøre?

Vi har spurt samlivsekspertene.

FOR SLITNE FOR SEX: - Dette er en veldig vanlig problemstilling, og det er ikke uten grunn at mange førstegangsfødende går fra hverandre i løpet av det første året, sier en av Dagbladets samlivseksperter. Så hvordan løser en problemet? Foto: NTB SCANPIX
FOR SLITNE FOR SEX: - Dette er en veldig vanlig problemstilling, og det er ikke uten grunn at mange førstegangsfødende går fra hverandre i løpet av det første året, sier en av Dagbladets samlivseksperter. Så hvordan løser en problemet? Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Thomas J. Winther, sexolog, par- og familieterapeut

- Etter at vi fikk barn føles sex som et ork. Hva kan vi gjøre? - Dette er en veldig vanlig problemstilling, og det er ikke uten grunn at mange førstegangsfødende går fra hverandre i løpet av det første året. Her er nærhet og sex en viktig forebyggingsfaktor. Tilknytningshormonet oksytocin produseres ved berøring, og spesielt når vi har sex. Den eneste gangen det produseres mer oksytocin, er når mor ammer. Det betyr at mor i denne fasen får dekket behovet for tilknytning, mens far blir til overs. Derfor er det ekstremt viktig å ta vare på sexlivet i denne perioden. Har du sex, vil du få mer lyst på sex. Kutter du ut sex, kan lysten forsvinne og problemene vokse. Man skal ikke presse seg til å ha sex, men jeg sier som Esben Esther Pirelli Benestad: «Det er mye mellom null og knull».

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?