BARBEINT PREST:  Prest Einar Arne Garlie, som etter vielsen bruker å trekke fram trompeten som skimtes ved siden av brudeparet, står barføtt i den varme sanda mens Ann Kristin Krøke og Frank Ivar Aamo gir hverandre sitt ja. Foto: ANDAMAN PHOTOGRAPHY
BARBEINT PREST: Prest Einar Arne Garlie, som etter vielsen bruker å trekke fram trompeten som skimtes ved siden av brudeparet, står barføtt i den varme sanda mens Ann Kristin Krøke og Frank Ivar Aamo gir hverandre sitt ja. Foto: ANDAMAN PHOTOGRAPHYVis mer

Etter denne vielsen trekker presten fram trompeten

- Det var fantastisk, og overgikk våre villeste forventninger.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

KRABI (Dagbladet): I februar i år ga Ann Kristin Krøke og Frank Ivar Aamo hverandre sitt rungende ja i strandkanten på den idylliske øya Koh Tap utenfor Krabi-kysten sør i Thailand.

Sola skinte fra skyfri himmel, havet var krystallklart og smaragdgrønt og på stranda var det bygd opp et vakkert alter drapert i hvit silke. 28 norske bryllupsgjester satt i strandstoler plassert rundt alteret.

NYGIFTE:  Ann Kristin Krøke og Frank Ivar Aamo har nettopp giftet seg på ei thailandsk sandstrand, og er klar for å leve resten av livet sammen. - Et fantastisk øyeblikk, sier Frank. Foto: FRANK BAGANZ / ANDAMAN PHOTOGRAPHY
NYGIFTE: Ann Kristin Krøke og Frank Ivar Aamo har nettopp giftet seg på ei thailandsk sandstrand, og er klar for å leve resten av livet sammen. - Et fantastisk øyeblikk, sier Frank. Foto: FRANK BAGANZ / ANDAMAN PHOTOGRAPHY Vis mer

En barbeint sjømannsprest med sand mellom tærne sørget for at alt gikk riktig for seg da Ann Kristin og Frank ble rette ektefolk.

- Det var helt fantastisk, sier Frank til Dagbladet et drøyt halvår seinere.

- Rammen rundt det hele var fantastisk, det overgikk våre villeste forventninger. Et bryllup er jo en opplevelse for livet, men dette ble helt spesielt. De hadde virkelig lagt seg i selen for å lage en flott seremoni for oss, sier trønderen til Dagbladet.

Bryllupsspesialister Og med «de» mener Frank de to norske damene Ane Lise Eriksen og Ingeborg Fallet Kristiansen, som driver firmaet Krabi spesialisten og etter hvert har spesialisert seg på å vie skandinaviske par i eksotiske omgivelser på kritthvite strender sør i Thailand. 

ROMANTISK: Stadig flere velger å gjøre som Ann Kristin og Frank, de gifter seg i eksotiske omgivelser. Foto: ANDAMAN PHOTOGRAPHY
ROMANTISK: Stadig flere velger å gjøre som Ann Kristin og Frank, de gifter seg i eksotiske omgivelser. Foto: ANDAMAN PHOTOGRAPHY Vis mer

Bare i år nærmer de seg 80 bryllup.

- Og trenden er stigende. Neste år regner vi med enda flere ekteskapsinngåelser her nede, sier Anne Lise, som har hovedansvaret for bryllupsseremoniene.

Sammen med den etter hvert tallrike staben ordner hun alt. Sminke, styling, blomster, prest eller skriver, fotografering, middag og fest.

GIFTEKNIVER: Ingeborg Fallet Kristiansen (t.v.) og Anne Lise Eriksen driver firmaet Krabi Spesialisten, som arrangerer alt fra bryllup til utflukter for skandinaviske Thailand-turister. Foto: TORMOD BRENNA
GIFTEKNIVER: Ingeborg Fallet Kristiansen (t.v.) og Anne Lise Eriksen driver firmaet Krabi Spesialisten, som arrangerer alt fra bryllup til utflukter for skandinaviske Thailand-turister. Foto: TORMOD BRENNA Vis mer

Og hun begynner å få rutine på det hun gjør. I 2008 ble Krabi spesialisten Star Tours offisielle bryllupsplanlegger i Krabi-regionen. Da skjøt giftingen fart, og nå får flere og flere øynene opp for å gifte seg i Smilets land.

Kvalitet viktigst - Fornøyde kunder er drivkraften vår. Vi etterstreber kvalitet i alt, og ønsker oppriktig å gi kundene en fantastisk opplevelse, sier Ingeborg, som startet firmaet nærmest ved en tilfeldighet for snart ti år siden.

Hun skulle bare en svipptur ned til Krabi noen uker for å hjelpe en norsk gruppe med å organisere seg. Siden har hun vært der og møysommelig prøvd å bygge opp firmaet.

Både tsunamien, fugleinfluensaen og SARS-epidemien har satt turismen tilbake, men Ingeborg har aldri gitt opp tross mye motgang. Neste år kan hun feire tiårsjubileum for firmaet, og  har mer å gjøre enn noen gang.

Så mye at hun «ikke har tid til» å gifte seg med sin thailandske forlovede.

- Etter at dette med bryllupene begynte å ta av, har det vært travelt. Heldigvis «fant» jeg Anne-Lise helt tilfeldig. Hun virket like gal som meg, og jeg fikk henne hit. Nå samarbeider vi om dette. Det har vært en tøff vei dit vi er nå, men utsiktene ser lysere ut enn på lenge, sier hun.
  
Tilbyr noe spesielt I åssiden litt opp fra stranda i Ao Nang, der Ingeborg sprang i sikkerhet for tsunamien, driver de to norske jentene firmaet sitt.

De arrangerer alt fra brylluper og jubileer til utflukter til de fleste av Krabis utallige severdigheter både til lands og til havs.

- Vårt motto er at vi skal kunne tilby noe spesielt, skille oss ut. Hos oss er kvalitet og sikkerhet det viktigste. Det, og fornøyde kunder.

Anbefales sterkt Ann Kristin og Frank har i alle fall ikke noe å klage på. Snarere tvert imot.

- Jeg anbefaler andre par i vår situasjon å gjøre det samme. Jeg anbefaler det varmt til og med.  Seremonien, omgivelsene, arrangementet, alt var perfekt. Vi fikk et fantastisk bryllup og en minneverdig opplevelse, sier han.

- Dessuten er det jo veldig billig sammenlignet med i Norge.

- Velger du å gifte deg i Thailand, får du alt du kan forvente i Norge. Dessuten får du en flott bryllupsferie på kjøpet, sier en lykkelig brudgom.

GRØNT HAV: Å arrangere bryllup i Thailand er billigere enn i Norge. Planlegger du godt, kan du få bryllupsturen med på kjøpet. Og de spektakulære øyene utenfor Krabi er godt egnet til en romantisk bryllupstur. Foto: TORMOD BRENNA
GRØNT HAV: Å arrangere bryllup i Thailand er billigere enn i Norge. Planlegger du godt, kan du få bryllupsturen med på kjøpet. Og de spektakulære øyene utenfor Krabi er godt egnet til en romantisk bryllupstur. Foto: TORMOD BRENNA Vis mer