Etter flere år med tørke, blomstrer Californias ørken som den ikke har gjort på 12 år

Med regnet våknet ørkenen til liv. 

VÅKNET TIL LIV: Etter flere års tørke har California fått rikelig med nedbør i vinter. Det setter ikke minst vårblomstene i Anza-Borrego i det sørkige California pris på. Ørkenen blomstrer som den ikke har gjort på tolv år. Foto: NTB Scanpix  
VÅKNET TIL LIV: Etter flere års tørke har California fått rikelig med nedbør i vinter. Det setter ikke minst vårblomstene i Anza-Borrego i det sørkige California pris på. Ørkenen blomstrer som den ikke har gjort på tolv år. Foto: NTB Scanpix   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter en vinter med usedvanlig mye nedbør, har våren har kommet til California - og med den blomstringen.

Ute i de vanligvis så golde ørkenområdene i delstaten, yrer det nå av fargerike blomster i full prakt.

ENDELIG LIV: Flere år med tørke er over i California. Det synes ikke minst i den vanligvis så golde ørkenen. Nå yrer det av planteliv der. Foto: NTB Scanpix
ENDELIG LIV: Flere år med tørke er over i California. Det synes ikke minst i den vanligvis så golde ørkenen. Nå yrer det av planteliv der. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For etter flere år med tørke og vannmangel har California i vinter fått mer enn nok av regn.

Det har ført til den største oppblomstringen av ville planter siden 2005, melder National Geographic.

I Anza-Borrego i sørøstre California opplever begeistrede turgåere en såkalt «super-blomstring» av liljer, valmuer, roser og flere andre viltvoksende planter.

- Det er den største blomstringen i Anza-Borrego på tolv - kanskje 20 - år, sier Sally Theriault, som arbeider i Anza-Borrego-parken til The San Diego Union Tribune.

Det er ventet at blomstringen vil pågå noen få uker til. Og grunnen er at det tørre jordsmonnet, etter flere års tørke, fikk rikelig med nedbør sist høst. I tillegg ble regnet fulgt av en kuldeperiode, som binder jordsmonnet.

- Det som skjer nå er fantastisk. Vi har ikke sett slik blomstring siden 2005. Ørkenen har virkelig blitt levende, sier Kathy DeMunck.

The San Diego Union Tribune finner blomstringen så oppsiktsvekkende at de har opprettet en «blomstrings-hotline» leserne kan ringe til for å få de siste oppdaterte tipsene om hvor de bør dra for å se den sjeldne vårblomstringen med egne øyne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer