ETTERLATT: Her på flyplassen i Katowice ble den lille jenta etterlatt. Etter hvert kom farmoren og hentet henne, etter at foreldrene fikk ringt henne fra flyet. Foto: Wikimedia Commons
ETTERLATT: Her på flyplassen i Katowice ble den lille jenta etterlatt. Etter hvert kom farmoren og hentet henne, etter at foreldrene fikk ringt henne fra flyet. Foto: Wikimedia CommonsVis mer

Etterlot datter (2) på flyplassen før ferie - skylder på sønn (10)

Polsk foreldrepar dro på ferie uten datteren fordi passet hennes hadde gått ut.

(Dagbladet): Nå skylder paret på barnets storebror - deres ti år gamle sønn.

Den to år gamle jenta hadde ikke gyldig pass da familien fra Polen skulle reise på ferie til Hellas. Passet hennes hadde gått ut 25.mai og hun fikk dermed ikke lov til å være med på flyreisen. Fremfor å avlyse ferien etterlot foreldrene datteren alene på flyplassen — og dro selv til Hellas likevel.

Etter en stund kom jentas farmor og hentet henne.

- De sier det var svært vanskelig å etterlate barnet på flyplassen, men deres 10-årige sønn insisterte på at de skulle dra, sier advokat Anna Szymocha-Zak til den polske TV-kanalen TVP.

Den lille familien avbrøt ferien etter de voldsomme kontroversene som oppsto over behandlingen av deres yngste barn. Saken ble en verdensnyhet, og familien ble hetset på nettet.

Paret har vært til avhør hos polsk politi, og barnevernet skal nå ta stilling til hvorvidt de skal få beholde sin datter.

- Barnet har tilsynelatende fått tilstrekkelig tilsyn hele tiden, og på nåværende tidspunkt finner vi ikke noe som tilsier at familien har gjort noe kriminelt, sier advokat Szymocha-Zak.

- Det var en utrolig hendelse. Flyplasser har ikke lekeplasser, slik handlesentre kan ha. Vi har bare bagasjeoppbevaring, men barnet er jo ingen koffert, sier en oppgitt flyplasstalsperson Cezary Orzech til svenske Aftonbladet.