Luftfart

EU-domstolen styrker flypassasjerers rettigheter ved forsinkelser

Også utenfor EU.

STERKERE RETTIGHETER: En dom fra EU-domstolen slår fast at du kan ha krav på erstatning ved forsinkelser selv om flyturen starter eller slutter utenfor et EU-land. Foto: NTB Scanpix
STERKERE RETTIGHETER: En dom fra EU-domstolen slår fast at du kan ha krav på erstatning ved forsinkelser selv om flyturen starter eller slutter utenfor et EU-land. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flypassasjerenes rettigheter i EU, inkludert kompensasjon ved forsinkelser, gjelder også når man skal videre med fly utenfor EU, slår EU-domstolen fast.

Kjennelsen forelå torsdag som et resultat av behandling av en sak fra en kvinne som bestilte en reise med Royal Air Maroc fra Berlin til Agadir i Marokko. Flyturen omfattet en mellomlanding og bytte av fly i Casablanca i Marokko, men kvinnen fikk ikke være med på siste del av flyturen til Agadir fordi setet hun hadde reservert, var blitt tildelt andre. Kvinnen ble ombooket til en annen flygning og ankom fire timer senere enn planen.

Kvinnen søkte om kompensasjon i henhold til EUs regelverk, men ble fortalt at reglene ikke gjaldt henne fordi andre del av reisen startet og ble avsluttet utenfor EU, samt at flyturen ble foretatt av et flyselselskap som ikke tilhører EU-land.

Kvinnen anket beslutningen og saken ble tatt videre av EU-domstolen (ECJ) i Luxembourg. Domstolen slår fast at flypassasjerers rettigheter i EU faktisk gjelder enhver flygning som er omfattet av én og samme booking, selv når reisen inkluderer mellomlanding utenfor EU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer