Eventyrlig familiemoro

Tusser, troll og prinsesser i Ivo Caprinos verden er moro for de minste.

HERLIG GØY:  Thomas (13) Sondre (10), Oda (5) og foreldrene deres Stig Erik og Irene Sølberg Hoel koser seg i raftingflåtene i parken.    Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
HERLIG GØY: Thomas (13) Sondre (10), Oda (5) og foreldrene deres Stig Erik og Irene Sølberg Hoel koser seg i raftingflåtene i parken. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

||| (Dagbladet):  Vi kjører forbi Lillehammer og inn mot Fåberg, og der ser vi det: hunderfosstrollet med eventyrslottet i bakgrunnen.

Hunderfossen familiepark er kjent for å være familieparken som passer best for de minste medlemmene i familien, men med et rolig stressløst tempo i harmoniske omgivelser kan turen dit være en riktig så trivelig opplevelse også for familiens voksne.

Tusser og troll, høyt og lavt Parken kryr av tusser, troll og norske eventyrfigurer. I attraksjonen «Trollfallet og prinsessen i tårnet» får du bli med inn i de øvre etasjene i Eventyrslottet. Der skal du gjøre som Espen Askeladden: Forsøke å lure deg forbi trollet og redde prinsessen, men om du mislykkes faller du ned i trollgropa.

Parkens høydepark passer veldig bra for de litt eldre, og er en populær klatrepark hvor du kan ta deg fram så høyt som tolv meter over bakken, men da må du være villig til å betale ekstra.

TIDLIG UTE I BASSENGET:  Viljar Stuberg-Bjugan (5) koser seg i bassenget.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
TIDLIG UTE I BASSENGET: Viljar Stuberg-Bjugan (5) koser seg i bassenget. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

For barnefamilier er det derfor kanskje likeså greit å holde seg på bakken.

Lite kø Ved gullgravingen står Lucas Leander (3 ½) og Ovedie Nicoline (5) og leter spente etter gull, mens mamma Ingeborg Tangevik ser på. De er på ferie fra Trondheim og har benyttet seg av parkens tilbud om 2. dags billett.

- Det er kjempebra her for ungene og veldig lite kø, sier hun mens barna leter videre.

Mye for pengene I småtroll-bassenget et stykke borte fra gullgravingen har Viljar Stuberg-Bjugan allerede rukket å hoppe i bassenget, selv om parken akkurat har åpnet, mens mamma Wenche Bjugan står på land og ser på.

— Det er første gangen vårt første besøk i parken, og vi synes det er en veldig rolig og behagelig stemning her. Det virker rent og ordentlig, men vi synes det er litt dyre inngangspriser for en familie på tre.

På en annen side mener Bjugan at det er verdt det:

— Det er jo så mye å gjøre her: bade, sklier, leker, kino. Når man tenker på det er det egentlig ikke så dyrt. Vi er her for andre dagen på rad nå, og det gjør det lett å stresse ned.

Oversiktlig Parkområdet er stort, men veldig oversiktlig. Til og med ved de mest populære attraksjonene går køene radig framover, og det er ikke lange ventetider.

Gokartbanen som åpnet i fjor er også blant de mest populære attraksjonene i parken. Mona Krybelsrød står på siden og ser sønnen Aleksander Norum (10) kjøre forbi med hjelm i veldig god fart, hun mener parken passer best for de minste.

14 METER HØYT:   Trollet på Hunderfossen er lett gjenkjennelig, og de minste liker godt å klatre opp på føttene til det smilende trollet.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
14 METER HØYT: Trollet på Hunderfossen er lett gjenkjennelig, og de minste liker godt å klatre opp på føttene til det smilende trollet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

— Det er veldig fint for barn her. Vi har vært her tre-fire ganger før, og er veldig fornøyde, men jeg har en sønn på 14 år også og han ville ikke bli med i år.