Eventyrlig familiemoro

Tusser, troll og prinsesser i Ivo Caprinos verden er moro for de minste.

HERLIG GØY:  Thomas (13) Sondre (10), Oda (5) og foreldrene deres Stig Erik og Irene Sølberg Hoel koser seg i raftingflåtene i parken.    Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
HERLIG GØY: Thomas (13) Sondre (10), Oda (5) og foreldrene deres Stig Erik og Irene Sølberg Hoel koser seg i raftingflåtene i parken. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):  Vi kjører forbi Lillehammer og inn mot Fåberg, og der ser vi det: hunderfosstrollet med eventyrslottet i bakgrunnen.

Hunderfossen familiepark er kjent for å være familieparken som passer best for de minste medlemmene i familien, men med et rolig stressløst tempo i harmoniske omgivelser kan turen dit være en riktig så trivelig opplevelse også for familiens voksne.

Tusser og troll, høyt og lavt Parken kryr av tusser, troll og norske eventyrfigurer. I attraksjonen «Trollfallet og prinsessen i tårnet» får du bli med inn i de øvre etasjene i Eventyrslottet. Der skal du gjøre som Espen Askeladden: Forsøke å lure deg forbi trollet og redde prinsessen, men om du mislykkes faller du ned i trollgropa.

Parkens høydepark passer veldig bra for de litt eldre, og er en populær klatrepark hvor du kan ta deg fram så høyt som tolv meter over bakken, men da må du være villig til å betale ekstra.

TIDLIG UTE I BASSENGET:  Viljar Stuberg-Bjugan (5) koser seg i bassenget.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
TIDLIG UTE I BASSENGET: Viljar Stuberg-Bjugan (5) koser seg i bassenget. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

For barnefamilier er det derfor kanskje likeså greit å holde seg på bakken.

Lite kø Ved gullgravingen står Lucas Leander (3 ½) og Ovedie Nicoline (5) og leter spente etter gull, mens mamma Ingeborg Tangevik ser på. De er på ferie fra Trondheim og har benyttet seg av parkens tilbud om 2. dags billett.

- Det er kjempebra her for ungene og veldig lite kø, sier hun mens barna leter videre.

Mye for pengene I småtroll-bassenget et stykke borte fra gullgravingen har Viljar Stuberg-Bjugan allerede rukket å hoppe i bassenget, selv om parken akkurat har åpnet, mens mamma Wenche Bjugan står på land og ser på.

— Det er første gangen vårt første besøk i parken, og vi synes det er en veldig rolig og behagelig stemning her. Det virker rent og ordentlig, men vi synes det er litt dyre inngangspriser for en familie på tre.

TEST: Hunderfossen familiepark

FOR DE MINSTE
Kjente figurer fra norske folkeeventyr er tema for parken, og for de minste er det moro å se det kjente trollet, og figurene i Ivo Caprinos eventyrgrotte. I eventyrslottet blir barna tatt med på en reise gjennom de mest kjente og kjære norske folkeeventyrene.

+ Eventyrslottet, Gullgraving, Kongssetra lekeområde og Småtroll badebasseng.

- Ingen spesielle

FOR DE UNGE
Parken er lagt opp til mye lek, men også til læring for barna. Energisenteret tilbyr mange lærerrike aktiviteter. Raftingflåtene er kanskje de mest populære aktivitetene i parken.

+ Gocartbanen, Hunderfossen rafting

— Ingen spesielle

FOR DE TØFFE
Høydeparken passer perfekt for de som ikke er redde for høyder, og "Trollfallet- og prinsessen i tårnet" får det til å kile godt i magen.

+ Høydeparken, Gokartbanen og Trollfallet.

— Tilleggsbillett for adgang til høydeparken, og litt lite å velge mellom for de som vil ha litt action i parken.

MAT OG DRIKKE
Parken har flere utsalgssteder med mat, drikke, popcorn og godt. Det selges mye pommes frites, pizza og hamburger.Parken kunne godt hatt et bedre utvalg i sunnere alternativer. Har du lyst å kjøpe en bagett i parken koster det 65 kroner, og en muffins koster 35 kroner.

+ Gode muligheter for å nyte medbrakt mat. Grillområde og flere benkeplasser rundt omkring i parken.

— Dårlig utvalg i sunn mat, og litt stive priser.

KJØPE
Parken har flere småbutikker og kiosker hvor du kan kjøpe Klær, Eventyr- og Caprinoprodukter.

Toalett/Renhold
Skilting til toaletter og stellerom kunne vært bedre, men det er ingenting å utsette på renholdet.

PARKERING
+ Parkering på grusplass like utenfor parkens hovedinngang.

— Betaling kroner 40 for parkering i høysesong.

BEVEGELSESHEMMEDE
+ Brede veier og innganger. Lett å komme seg fram.

— Ingen spesielle

FINN FRAM
Hunderfossen Familiepark ligger på Fåberg 13 km nord for Lillehammer sentrum. Ta av ved Øyer og følg skilting. Har egen togstasjon.

PRISER I HØYSESONG
Voksne/barn over 120 cm: 340 kroner Barn 90—120 cm: 275 kroner
Under 90 cm: Gratis
Over 65 år: 225 kroner
Dag-2 billett: 100 kroner

ÅPNINGSTIDER
10—19 i høysesong

NETTSIDE
www.hunderfossen.no  


KONKLUSJON
Hunderfossen familiepark er absolutt parken for de yngste i familien med flust av aktiviteter for småtroll og småprinsesser. Få og korte køer og rolig tempo gjør den ideel for barnefamilier, sammen med de varierte aktivitetene som finnes både innendørs og utendørs. Litt stive priser på mat og dyr inngangsbillett for familier trekker ned.

På en annen side mener Bjugan at det er verdt det:

— Det er jo så mye å gjøre her: bade, sklier, leker, kino. Når man tenker på det er det egentlig ikke så dyrt. Vi er her for andre dagen på rad nå, og det gjør det lett å stresse ned.

Oversiktlig Parkområdet er stort, men veldig oversiktlig. Til og med ved de mest populære attraksjonene går køene radig framover, og det er ikke lange ventetider.

Gokartbanen som åpnet i fjor er også blant de mest populære attraksjonene i parken. Mona Krybelsrød står på siden og ser sønnen Aleksander Norum (10) kjøre forbi med hjelm i veldig god fart, hun mener parken passer best for de minste.

14 METER HØYT:   Trollet på Hunderfossen er lett gjenkjennelig, og de minste liker godt å klatre opp på føttene til det smilende trollet.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
14 METER HØYT: Trollet på Hunderfossen er lett gjenkjennelig, og de minste liker godt å klatre opp på føttene til det smilende trollet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

— Det er veldig fint for barn her. Vi har vært her tre-fire ganger før, og er veldig fornøyde, men jeg har en sønn på 14 år også og han ville ikke bli med i år.

Tidligere testet

Vassfaret bjørnepark (7. juli)  
Nyansert tilbud. Barn får både observere og være fysisk aktive, være kreative og lære. Parken virker uferdig, men den er rolig og behagelig. Lavt støynivå og lite kjøpepress. Vi forstår hvorfor mange kommer tilbake år etter år.
Liseberg (2. juli)                     
Spennende tivoli for alle barn. Mangler familiebillett og badeland til varme dager.
Polar Zoo (24. juni)                 
Fantastisk naturopplevelse og en unik nærhet til villdyrene. Kantinepreg over maten i kafeen og ekstra betaling for aktiviteter i parken trekker ned.

Bø Sommarland (24. juni)        
Flust av utfordringer og tilbud for alle, også de yngste og de som ikke vil bade. Pluss for dag 2-billett, men ingen familietilbud. Utvalget av sunnere mat er fremdeles ikke helt på plass, og prisene er høye.

Kristiansand dyrepark (20.juni)

Park for hele familien med spennende aktiviteter og severdigheter for små, mellomstore og voksne. Mangler familiebillett, og ikke veldig spennende matutvalg. Man får kjøpt frukt, men ellers få sunne alternativer.

Kongeparken  (15.juli)             

Koselig familiepark. Morsomme utfordringer for små og store, og avslappende atmosfære for voksne. Savner en stor hovedattraksjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer