MAGISK: Nathional Geographic beskriver Lofoten som et magisk reisemål, og trekker fram midnattsola som et sterkt argument for å reise på midnattsafari i Nord-Norge til sommeren. Foto: Lofoten opplevelser
MAGISK: Nathional Geographic beskriver Lofoten som et magisk reisemål, og trekker fram midnattsola som et sterkt argument for å reise på midnattsafari i Nord-Norge til sommeren. Foto: Lofoten opplevelserVis mer

Eventyrlige Lofoten topper internasjonal liste

Her er verdens beste sommerferiemål.

(Dagbladet): Hvert år kårer National Geographic verdens beste reisedestinasjoner. Sammen med verdens største festivaler, dykking ved skipsvrak i Mexico-gulfen, oppdagelsesferd i grizzlybjørnparken i Canada og hesteridning i Ecuador, er midnattsafari i Lofoten på Nathional Geographics liste over topp ti reisemål i sommer. 

Under et bilde av Lofoten badende i rosa midnattsol, beskrives øygruppen som et eventyrlig reisemål med sine eksepsjonelle fiskemuligheter og magiske natur:

«I slutten av mai og ut juni-måned går solen aldri ned i Lofoten. Her kan du oppleve magiske midnattssolsfarier hvor en rosa himmel speiler seg i det krystallklare vannet så langt øyet kan se.» 

Kan øke etterspørselen Camilla Figenschou fra Lofoten opplevelser, ble selv kontaktet av National Geographic i forbindelse med kåringen, for å fortelle om den helt unike aktiviteten de tilbyr.

- Det er utrolig gøy at vi har kommet med på listen. National Graphics har høy troverdighet blant naturinteresserte og har en stor leserskare. Jeg tror dette kan være med på å øke etterspørselen ytterligere. 

Figenschou er selv guide for midnattsafariene og forteller at turistattraksjonen allerede er svært populær blant turistene som kommer til øygruppen om sommeren. 

- Vi ser at interessen er spesielt høy blant hollendere, italienere og franskmenn. De er generelt veldig fascinert av norsk natur og dyreliv. 

EKSOTISK: Mange lar seg overraskelse over hvor rikt dyreliv en kan oppleve ute på havet i Lofoten. Her i form av spekkhoggere som har kommet opp til overflaten for å trekke luft. Foto: Lofoten opplevelser
EKSOTISK: Mange lar seg overraskelse over hvor rikt dyreliv en kan oppleve ute på havet i Lofoten. Her i form av spekkhoggere som har kommet opp til overflaten for å trekke luft. Foto: Lofoten opplevelser Vis mer

Safarien går fra et av Lofotens mest kjente fiskevær, Henningsvær, i ti-tiden på kvelden. Derfra kjøres turistene i båter ut til yttersiden, vest i Lofoten hvor de oppsøker ulike holmer og skjær for å se på skarvkolonier av sorte fugler, havørner og norges største sel, gråselkolonien.

- Vi ser kolonien på omlag 95 prosent av turene, i og med at vi vet akkurat hvor de befinner seg på dette tidspunktet av døgnet.

Vekker sterke reaksjoner hos turistene Etterpå legger båten seg til ute på havet, hvor turistene får sitte og nyte naturen til det fulle.

- Reaksjonene er veldig sterke hos turistene, vi ser at de blir utrolig begeistret og føler at de har delt noe helt spesielt som knytter dem sammen i ettertid.

- Det er ikke sjelden vi ser helt fremmede folk klemme hverandre i ren begeistring ute på havet! 

Mye av stemningen takker  Figenschou den unike midnattshimmelen for. 

BEGEISTRET: Guide for midnattsafariene i Lofoten, Camilla Figenschou, sier det ikke er sjelden hun ser vilt fremmede klemme hverandre i ren begeistring ute på fjorden. Foto: Lofoten opplevelser
BEGEISTRET: Guide for midnattsafariene i Lofoten, Camilla Figenschou, sier det ikke er sjelden hun ser vilt fremmede klemme hverandre i ren begeistring ute på fjorden. Foto: Lofoten opplevelser Vis mer

- I juni er det spesielt magisk når solen aldri går ned her og himmelen reflekteres i vannet, det er ubeskrivelig vakkert. 
 
Ifølge henne har tilførselen av turister stort sett holdt seg stabil i Lofoten, med unntak av en liten nedgang etter fjorårets økonomiske krise.

- Vi ser allerede på etterspørselen etter turer og hotellrom at turistnæringen er på vei opp igjen, i gjennomsnitt er det rundt 200 000 her hvert eneste år. 

Av andre reisemål på topp ti-listen, trekker National Geographic frem Todd River racet i Alice Spring, Australia, luksustogturer i de sveitsiske alper, verdens største bluesfestival i Chicago og fuglesafari i Quebec, Canada i tillegg til de nevnte øverst i artikkelen. 

GOD OVERSIKT: Ifølge Lofoten opplevelser er sjansen for å spotte gråseler under midnattsafarien svært stor. - Vi vet hvor vi skal lete sier Camilla Figenschou som er guide på turene. Foto: Lofoten opplevelser
GOD OVERSIKT: Ifølge Lofoten opplevelser er sjansen for å spotte gråseler under midnattsafarien svært stor. - Vi vet hvor vi skal lete sier Camilla Figenschou som er guide på turene. Foto: Lofoten opplevelser Vis mer