Få en smakebit av tidenes heftigste Ferrari

Ekstreme ytelser med 740 ville hestekrefter! Se video.

Følg oss på Facebook!

(Dagbladet): Superbilen 599 GTB har vært en kjempesuksess for Ferrari, og har blitt lovprist av presse og publikum for sin heftige V12-motor og velbalanserte kjøreegenskaper.

599 har kommet i en rekke utgaver, den ene heftigere enn den andre. Nå er det tid for en arvtager, og det blir ingen hvem som helst, skal vi tro denne første videoen Ferrari har frigitt av bilen.

Den norske Ferrari-importøren røper noen få, men ekstreme detaljer om den nye verstingen.

Motoren er en trimmet utgave av V12-eren på 6,3 liter vi finner i fireseteren Ferrari FF.

Der yter den 660 hester, i denne skal den være skremt opp til 740 hester.

Det betyr 0-100 km/t på 3,1 sekund, og en spurt til 200 km/t på 8,4 sekunder!

Med disse sifrene overgår den både Lamborghinis Aventador og Paganis Huayra - de nærmeste naboene i Italias superbildistrikt.

Detaljer og bilder av den «nye 599», som ennå ikke har fått noe navn, offentliggjøres den 29. februar. Det ryktes også at Ferrari vil vise bilen på bilmessa i Geneve tidlig i mars.

Det er forventet at nykommeren vil ha designelementer fra både midtmotorbilen 458 Italia, samt fra den firehjulsdrevne fireseteren FF.

FOR EKSTREM: Den nye Ferrarien skal ta over for suksessmodellen 599. Her er 599xx - for rå til å registreres på gata, for heftig til å bli brukt i racing. Den brukes kun i egne Ferrari-løp med andre 599xx-er. Foto: Ferrari
FOR EKSTREM: Den nye Ferrarien skal ta over for suksessmodellen 599. Her er 599xx - for rå til å registreres på gata, for heftig til å bli brukt i racing. Den brukes kun i egne Ferrari-løp med andre 599xx-er. Foto: Ferrari Vis mer