Få energi, samhold og overskudd

Med disse 18 grepene kan du få det til.

SAMHOLD: Linda, Liam, Werner og Edward er blitt mer energiske og friskere etter at de la om kostholdet for to år siden. Grønnsaker med dip, bær og frukt er blitt hverdagssnacks for dem. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES/DAGBLADET
SAMHOLD: Linda, Liam, Werner og Edward er blitt mer energiske og friskere etter at de la om kostholdet for to år siden. Grønnsaker med dip, bær og frukt er blitt hverdagssnacks for dem. Foto: ELISABETH SPERRE ALNES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet, God torsdag) - Har dere lyst på litt smoothie, spør Werner Kling (36) med et smil om munnen og ei kanne med fristende jordbærsmoothie i hånda.

For to år siden ville han ikke ha tilbudt gjestene det samme. Da spiste familien Kling nesten ikke frukt og grønnsaker. De hadde for vane å lage middag av halvfabrikata, og usunn småspising ble en lettvint løsning for å stoppe sultne mager. I dag har familien stuet bort de fleste uvanene.

Se familiens beste sunnhetstips nederst i saken.

- Men vi er ikke «oversunne» altså. Vil jo at barna skal få et normalt forhold til mat, sier mamma Linda Kling (38).

«Kick-start» I familiens hus på Norstrand i Oslo tar minstemann Liam (5) sats og gjør sitt beste for å slå hjul på kjøkkengulvet. Edward (10) sitter i sofaen og spiser grønnsaker med dip.

Det er to år siden Kling-familien takket ja til å være med på prosjektet «5 om dagen» i regi av Opplysningskontoret for frukt og grønt. Målet var å bli sunnere og å spise til sammen 84 grønnsaker og 56 frukt i uka. I de seks ukene prosjektet pågikk, skrev de blogg for å inspirere andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer