Få får den mest effektive hjelpen mot søvnproblemer

Nesten en tredjedel av befolkningen har ukentlige søvnvansker, og så mange som en av sju har kronisk insomni.

INSOMNI: 1 av 7 nordmenn har kronisk insomni, og svært få av dem behandles slik ekspertene anbefaler. Foto: Torbjørn Grønning
INSOMNI: 1 av 7 nordmenn har kronisk insomni, og svært få av dem behandles slik ekspertene anbefaler. Foto: Torbjørn Grønning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært en klar økning i søvnproblemer hos voksne de siste ti åra, og av dem er insomni definitivt mest vanlig, sier Ståle Pallesen, professor i samfunnspsykologi ved Universitetet i Bergen (UiB).

Kjernesymptomene ved insomni er at man har vanskelig for å sovne inn, at man våkner opp flere ganger i løpet av natten, eller at søvnen er av en så dårlig kvalitet at det går utover dagsformen. Det er få klare svar på hvorfor det er flere som sover dårlig i dag enn før, men søvnforskerne har flere teorier.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer