SLIK GJØR DU DET: Disse ikonene ser ut som snarveier til programmer, men i virkeligheten er det snarveier til web-apper på nett.
SLIK GJØR DU DET: Disse ikonene ser ut som snarveier til programmer, men i virkeligheten er det snarveier til web-apper på nett.Vis mer

Få nettsider til å oppføre seg som programmer

Trikset som visker bort skillet mellom nettjenester og Windows-programmer.

Dinside.no: Mange av oss opplever i disse dager at nettleseren er alt vi trenger for å utføre mange oppgaver vi tidligere trengte Windows-programmer til:

Epost, chat, bildebehandling, spill og tekstbehandling er bare noen eksempler på ting som løses fint ved hjelp av nettjenester eller webapplikasjoner.

Skillet er imidlertid temmelig tydelig, siden du må starte nettleseren hver gang du skal bruke disse webapplikasjonene.

Men visste du at både Google Chrome og Internet Explorer har muligheten til å viske ut dette skillet?

Du kan nemlig enkelt lage applikasjonssnarveier i form av ikoner som kan ligge på startmenyen, oppgavelinjen og på skrivebordet.

(NB: Se bildespesialen til høyre for eksempler!)

Spesielt Google Chrome har utvidede muligheter her, og fjerner adresselinjen helt i disse webapplikasjonene. Dagens tips har vi riktig nok tatt opp tidligere, men det har ikke blitt noe mindre aktuelt siden sist.

Les også: Nå kan alle prøvre ChromeOS

Slik gjør du det Starte Google Chrome og gå til nettsiden eller webapplikasjonen som du ønsker å lage applikasjonssnarvei til, klikk på Tilpass-ikonet øverst til høyre og velg Flere Verktøy - Legg til på oppgavelinjen:

(NB: Se bildespesialen til høyre for eksempler!)

Nå vil du få spørsmål om hva du vil kalle snarveien. Du får også spørsmål om du vil åpne som vindu. Gjør du det, vil ikke adressefeltet være synlig. 

Klikker du på en snarvei på oppgavelinjen, vil nettsiden eller webapplikasjonen åpnes uten adresselinje, og du kan behandle den som hvilket som helst programvindu, her bilderedigereren Pixlr:

Microsoft Edge Microsofts nye nettleser i Windows 10 lar deg lagre snarveier til nettsider til startmenyen, som du deretter kan dra og slippe til oppgavelinjen.

Besøk siden/web-appen du vil lage snarvei til, trykk Innstillinger-symbolet øverst til høyre og Fest til Start.

Du får imidlertid ikke mulighet til å åpne siden i vindu uten adresselinje med denne metoden.

Samleside: Slik gjør du det
Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Flere Verktøy - Legg til på oppgavelinjen.
Angi hva du vil kalle snarveien. Du får også spørsmål om du vil åpne som vindu. Gjør du det, vil ikke adressefeltet være synlig.
Klikker du på en snarvei på oppgavelinjen, vil nettsiden eller webapplikasjonen åpnes uten adresselinje, og du kan behandle den som hvilket som helst programvindu, her bilderedigereren Pixlr.
Besøk siden/web-appen du vil lage snarvei til, trykk Innstillinger-symbolet øverst til høyre og Fest til Start.