Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Få nordmenn vil fly mindre for å redde miljøet

Det er lite aktuelt for flertallet av nordmenn å fly mindre for å bidra til et grønt skifte, ifølge en ny undersøkelse fra NHO.

Nordmenn er ikke særlig lystne på å kutte ned på antall flyreiser for å spare miljøet. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Nordmenn er ikke særlig lystne på å kutte ned på antall flyreiser for å spare miljøet. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer

Tallene kommer fram i NHO Reiselivs årlige « grønne reisegallup » som gjennomføres av Kantar TNS.

Her svarer 17 prosent at de er villig til å redusere antall flyreiser for «å bidra til et grønt skifte i Norge».

Flest svarer at de er villig til å bli flinkere på kildesortering (46 prosent), å gå eller sykle mer (45 prosent) eller å kjøpe mer kortreist mat (40 prosent) for å skåne miljøet.

– Fly er ofte nødvendig for å komme seg fra A til B, og alle prognoser viser at vi kommer til å reise mer i fremtiden. Derfor må det tilrettelegges for tiltak som er enkle og realistisk å få til for folk flest, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Miljøtiltakene som er minst populære blant de spurte er å spise mindre storfekjøtt (32 prosent), bruke mer kollektivtransport (31 prosent) og å redusere antall flyreiser (17 prosent).

14 prosent svarer at de er villig til å redusere antall reiser til utlandet, mens kun 5 prosent er villig til å redusere antall reiser i Norge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media