Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Økonomi

Få økonomien på fote etter ferien

Om sommeren sitter pengene litt løsere enn ellers i året. Det er lett å gå på en smell.

FORNUFTIGE: Mari Kvile (22) og Malene Flataker (22) bor begge hjemme hos mor og far i sommer for å spare penger. De har feriert sammen i Spania tidligere i sommer, men klarte å motstå fristelsen til å shoppe. Nå er begge i Oslo – og da sitter pengene litt løsere, men de er likevel ganske fornuftige, fastholder de.<br>-Vi har begge jobb ved siden av studiene, og prøver å legge oss opp litt penger. Jeg skal jobbe på landet senere i sommer, og der er det ingenting å finne på uansett. Vi er ganske flinke med økonomien, begge to, så det er neppe noen fare for at vi skeier ut i sommer, sier Flataker. Foto: Andreas Lekang
FORNUFTIGE: Mari Kvile (22) og Malene Flataker (22) bor begge hjemme hos mor og far i sommer for å spare penger. De har feriert sammen i Spania tidligere i sommer, men klarte å motstå fristelsen til å shoppe. Nå er begge i Oslo – og da sitter pengene litt løsere, men de er likevel ganske fornuftige, fastholder de.
-Vi har begge jobb ved siden av studiene, og prøver å legge oss opp litt penger. Jeg skal jobbe på landet senere i sommer, og der er det ingenting å finne på uansett. Vi er ganske flinke med økonomien, begge to, så det er neppe noen fare for at vi skeier ut i sommer, sier Flataker. Foto: Andreas Lekang Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én av tre nordmenn sier de sløser mer om sommeren enn ellers i året, viser en fersk undersøkelse Respons analyse har utført for Sparebank 1.

- Det reelle tallet er nok enda høyere, mitt inntrykk er at pengene sitter litt løsere hos de fleste om sommeren. Da er vi opptatt av det gode liv og skal ha det ekstra hyggelig. De færreste ønsker nok å snu på hver krone i ferien, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

En tommelfingerregel er å ikke bruke mer enn du har, råder han.

- Ha i mente at du bør sette av penger til regningene som ligger og venter på deg når du kommer hjem. Så lenge du holder deg innenfor en ramme du har råd til, kan du sløse uten å ha dårlig samvittighet. Sommeren skal være litt annerledes enn resten av arbeidsåret, og det er viktig at feriene skiller seg litt ut fra hverdagene, mener han.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?