FORNUFTIGE: Mari Kvile (22) og Malene Flataker (22) bor begge hjemme hos mor og far i sommer for å spare penger. De har feriert sammen i Spania tidligere i sommer, men klarte å motstå fristelsen til å shoppe. Nå er begge i Oslo – og da sitter pengene litt løsere, men de er likevel ganske fornuftige, fastholder de.<br>-Vi har begge jobb ved siden av studiene, og prøver å legge oss opp litt penger. Jeg skal jobbe på landet senere i sommer, og der er det ingenting å finne på uansett. Vi er ganske flinke med økonomien, begge to, så det er neppe noen fare for at vi skeier ut i sommer, sier Flataker. Foto: Andreas Lekang
FORNUFTIGE: Mari Kvile (22) og Malene Flataker (22) bor begge hjemme hos mor og far i sommer for å spare penger. De har feriert sammen i Spania tidligere i sommer, men klarte å motstå fristelsen til å shoppe. Nå er begge i Oslo – og da sitter pengene litt løsere, men de er likevel ganske fornuftige, fastholder de.
-Vi har begge jobb ved siden av studiene, og prøver å legge oss opp litt penger. Jeg skal jobbe på landet senere i sommer, og der er det ingenting å finne på uansett. Vi er ganske flinke med økonomien, begge to, så det er neppe noen fare for at vi skeier ut i sommer, sier Flataker. Foto: Andreas LekangVis mer

Økonomi

Få økonomien på fote etter ferien

Om sommeren sitter pengene litt løsere enn ellers i året. Det er lett å gå på en smell.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Én av tre nordmenn sier de sløser mer om sommeren enn ellers i året, viser en fersk undersøkelse Respons analyse har utført for Sparebank 1.

- Det reelle tallet er nok enda høyere, mitt inntrykk er at pengene sitter litt løsere hos de fleste om sommeren. Da er vi opptatt av det gode liv og skal ha det ekstra hyggelig. De færreste ønsker nok å snu på hver krone i ferien, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

En tommelfingerregel er å ikke bruke mer enn du har, råder han.

- Ha i mente at du bør sette av penger til regningene som ligger og venter på deg når du kommer hjem. Så lenge du holder deg innenfor en ramme du har råd til, kan du sløse uten å ha dårlig samvittighet. Sommeren skal være litt annerledes enn resten av arbeidsåret, og det er viktig at feriene skiller seg litt ut fra hverdagene, mener han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn