Få opptil 50 prosent rabatt på forsikringen

Oversikt over tiltak som lønner seg.

PENGER PÅ SPAREKUA: Dagbladets økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim, kjent fra «Luksusfellen» på TV3, hjelper deg å få ned prisen på forsikringene dine. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
PENGER PÅ SPAREKUA: Dagbladets økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim, kjent fra «Luksusfellen» på TV3, hjelper deg å få ned prisen på forsikringene dine. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den beinharde konkurransen mellom selskapene gjør det enklere å prute ned prisen.

Men du kan også gjennomføre skadeforebyggende tiltak (se oversikten nederst) som senker premien, eventuelt øke egenandelen, samle forsikringene eller på andre måter endre strukturen slik at du sparer penger. Her er rådene.  1. Sjekk ny premie: På denne tida mottar mange kunder varsel om økt forsikringspris.

Reglene har endret seg slik at forsikringsselskapene nå må sette opp ny og gammel pris ved siden av hverandre, både når det gjelder totalpremie og hver enkelt skadeforsikring (bil, villa, reise etc.).  2. Forståelig? Reagerer du på prisøkningen? Er for eksempel villaforsikringen gått opp med en tusenlapp over natta. Ring da vel. Og be om en forklaring.

Standardforklaringen fra kundekonsulenten i den andre enden vil være at skadeutbetalingene har vært så store at de må heve premiene på alle forsikringer. Forklaringen er for så vidt gyldig for villa- og hytteforsikringer. En kald og langvarig vinter førte til store utbetalinger for brann- og vannskader.

Men for biler er økningen på bare 2 prosent etter årets første ni måneder. Derfor skal du være obs hvis bilforsikringen øker like mye som villaforsikringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer