SMART OPPBEVARING: En smart løsning til småoppbevaring i vasken. © FOTO: Per Erik Jæger
SMART OPPBEVARING: En smart løsning til småoppbevaring i vasken. © FOTO: Per Erik JægerVis mer

Få større plass på det lille badet

Trange bad trenger smarte løsninger - sjekk tipsene.

Badet er et værelse mange prioriterer når de skal pusse opp i hjemmet sitt. Det kan bli en dyr affære, om man ikke velger å fornye badet med enkle midler.

I mange små boliger og leiligheter kan det være små bad med trangt om plassen. Her gjelder det å finne smarte og funksjonelle løsninger, slik at plassen kan utnyttes maksimalt. Med liten gulvplass kan det være en utfordring å skape nok rom til oppbevaring, men med lure oppbevaringsløsninger kan selv de minste badene romme mer.

Pimpet møbel fra Ikea På det lille badet på bildene under har beboeren utnyttet plassen rundt toalettet ved hjelp av en Ivar hylle fra Ikea. Beboeren beskriver badet sitt som et lite rom uten plass til skap eller mulighet til å bytte ut noen av møblene. Siden hun leide og ikke eide badet ble hun nødt til å være kreativ. Hun påpeker at det finnes mange plassbesparende løsninger på markedet, men at de fleste av dem er både dyre og ikke særlig fine.

Se fremgangsmåten her.

Spesialtilpasset Blogger og dekoratør Signe Schineller har valgt å tegne sin egen dusj som hun deretter fikk laget hos en glassmester. De lange rette linjene gir et estetisk uttrykk og siden dusjen er tegnet og tilpasset hennes bad er den plassbesparende sammenlignet med et dusjkabinett.

- Den går helt opp til taket slik at dampen stiger rett opp der viften er. Det er praktisk på et lite bad, sier hun til bonytt.no. Det store speilet er også spesialtilpasset og gir en større romfølelse.

Bruk veggen Tomme vegger på badet kan brukes til mer enn håndklekroker. Utnytt den ledige plassen med smarte hyller og skap.

Bruk møblene Det finnes smarte møbler som både er plassbesparende og med lure løsninger for oppbevaring. Skal du gå til innkjøp av baderomsmøbler kan det være greit å sjekke hva som finnes på markedet av flerfunksjonelle løsninger.

Fleksibelt Flyttbare og mobile løsninger kan være kjekt på et lite bad. Har du ikke plass til tørkestativ på badet en vegghengt variant være tingen. Den kan også brukes til håndklær.

Les også:
Her finner du de kuleste interiørbildene
10 fantastiske bad
Dette fikse baderomsmøbelet kan du bygge selv
Dette bør gravide spise

Saken ble opprinnelig skrevet av Bonytt for Klikk.no. Les her.

SMART VASK: Små møbler med integrerte løsninger er smart på trange bad. FOTO: Shelterness.com
UTNYTTELSE AV SMÅ BAD: På et lite bad er det viktig å utnytte plassen så godt som mulig. Bruk veggen og invester i praktiske møbler. FOTO: Ikea
NY VRI: Her har beboeren brukt en ivar hylle til å lage et hyllesystem rundt toalettet. Hun trengte et hyllesystem med åpning til det eneste strømuttaket på badet, og bygde derfor rundt toalettet med åpning til veggen. De øverste hyllene ble dekket med stoff for å gi det et mykere uttrykk. Hun sier selv hun er inspirert av skandinavisk design. FOTO: Ikeahackers.net
I VASKEN: En smart løsning til småoppbevaring i vasken. FOTO: Per Erik Jæger
SMAL VEGG: En ledig veggflekk i en krok kan utnyttes på mange måter. Her har de hengt opp kurver til baderomsartikler. FOTO: helterness.com
SPEIL: Kroker og knagger kan også festes direkte på speilet. FOTO: Shelterness.com
HJEMMELAGET: Små skap og hyller til oppbevaring kan man enkelt lage selv. Alternativt kan man kjøpe billige hyller og male selv eller dekke med tapet. FOTO: House to home