SEND MELDING: Facebook gjør stadig mer for å bli din foretrukne kommunikasjonstjeneste. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
SEND MELDING: Facebook gjør stadig mer for å bli din foretrukne kommunikasjonstjeneste. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NOVis mer

Facebook med helt ny Messenger-app

Nå kan du kontakte mange flere. Men ikke er like bra.

DinSide.no: Facebooks dedikerte meldingsapp, Messenger, har nå blitt oppdatert med en rekke nyheter.

I tillegg til helt ny design har den også fått muligheten til å sende meldinger til personer i kontaktlista som ikke er dine venner på Facebook.

Nummeret må registreres Det er altså ikke snakk om SMS-integrasjon, bare en ny måte å kontakte enda flere på via Facebooks meldingstjeneste. Selskapet er åpenbart interessert i at du velger dem som ditt foretrukne kommunikasjonsverktøy.

For å bruke funksjonen kreves det riktignok at man bekrefter sitt eget telefonnummer i Messenger-appen. Det gjør du når du starter den opp etter oppdateringen.

Friskere design, mer brukervennlig Brukergrensesnittet har som nevnt fått en overhaling i den nye Messenger-appen, tilsynelatende med iOS 7 og nye Android 4.4 i tankene. Temaet er lyst med blå elementer her og der. Appen er i det hele tatt ganske lik Apples egen meldingsapp.

Hele menysystemet er dessuten endret slik at det skal være enklere å navigere mellom kontaktlista og samtalevinduer. Nå kan du også tydelig se hvilke personer som for øyeblikket er aktive i Facebook-chatten, og du kan også se om de er innlogget via web eller mobil.

I tillegg kan du se om de bruker Facebook Messenger eller «bare» Facebook. Bare se etter det nye, blå Messenger-ikonet, så vet du at de bruker den dedikerte appen.

Nye lyder er også på plass, men de kan enkelt skrus av om du ønsker det. Ytelsen skal også være forbedret.

Men ikke alt er like bra Den vanlige Facebook-appen er også oppdatert i forbindelse med Messenger-overhalingen. Har du begge appene installert på din Iphone, tvinges du nå over på den dedikerte meldingsappen når du skal sende en melding fra den vanlige appen.

Vi opplever det som merkelig og lite brukervennlig, og det virker heller ikke mulig å deaktivere det. Men det kan like gjerne være en vanesak.

NY APP: Slik ser den nye appen ut. Foto: FACEBOOK
NY APP: Slik ser den nye appen ut. Foto: FACEBOOK Vis mer

Facebook Messenger for Android og iOS kan lastes ned gratis her.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide.no.

Sjekk også ut følgende saker:
Her er 10 apper for alle smartmobiler
Styr unna iMessage for Android