Facebook-tabbene du bør unngå

Bilde av barnet ditt som gråter av smerter på grunn av vannkopper, og andre ting du ikke bør publisere på facebook.

VÆR VARSOM: Mange er uenige om hva som burde og ikke burde publiseres på Facebook når det gjelder bilder av barna. FOTO: Digitaltrends
VÆR VARSOM: Mange er uenige om hva som burde og ikke burde publiseres på Facebook når det gjelder bilder av barna. FOTO: Digitaltrends Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At Facebook er et populært medium for å dele hverdagsøyeblikk, tanker, prestasjoner og også bilder med familie og venner på, hersker det vel liten tvil om. De aller fleste av oss har en profil på det populære nettstedet, og mange bruker profilen sin til å dele alt fra bilder av dagens middag til bilder av og oppdateringer om barnas små og store øyeblikk og påfunn.

Men slett ikke alle er enige om hva som passer seg å publisere når det kommer til barna - og hva som er å tråkke over grensen når det gjelder både personvern, privatliv og ikke minst takt.

Legger ut bilder av syke barn På forumsider er det mange som stiller seg sterkt kritiske til Facebookvenner som legger ut bilder av barna når de er syke eller gråter.

"Har ei ganske god venninne som flere ganger har lagt ut bilde av sykt barn - for eksempel en gang av ungen som gråter med kroppen full av vannkopper. Jeg får meg ikke til å si noe, men det er sikkert flere på vennelisten hennes som tenker det samme som meg." skriver en anonym bruker, før hun fortsetter:

"Men det tok kaka når hun la ut bilde av sin premature sønn som døde. Dette var i forbindelse med det som ville ha vært hans bursdag. Han døde da for en del år siden. Jeg får så vondt inni hele meg, det hele var jo tragisk og jeg skjønner at hun ønsker å være åpen om det. Men det bilde kunne hun latt være å poste."

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.