Du leser nå Dagbladet Pluss

- Faktum er at de har veldig mye mer å by på enn portvin

Se favorittene som gjør fredagen din til en portugisisk aften.

MER PÅ MENYEN: Fra lette friske hvitviner i Vinho Verde til søtviner fra Setubal og robuste rødviner i Douro, har Portugal et stort mangfold av kvalitetsvin å by på, skriver Robert Lie. Foto: JOSE MANUEL, AFP PHOTO
MER PÅ MENYEN: Fra lette friske hvitviner i Vinho Verde til søtviner fra Setubal og robuste rødviner i Douro, har Portugal et stort mangfold av kvalitetsvin å by på, skriver Robert Lie. Foto: JOSE MANUEL, AFP PHOTOVis mer

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

(Dagbladet): Når vi snakker om Portugal i vinsammenheng, er det ofte portvin mange først tenker på.

Denne særegne vintypen har blitt det mange forbinder med vin fra landet.

Faktum er at Portugal har veldig mye mer å by på enn bare denne ene vinstilen.

Fra lette friske hvitviner i Vinho Verde til søtviner fra Setubal og robuste rødviner i Douro, har Portugal et stort mangfold av kvalitetsvin å by på.

Vinho Verde

Når det gjelder hvitvin, er det den nordlige delen og området Vinho Verde i Minho som er mest interessant. Her lages tørre, slanke og syrlige hvitviner på lokale druesorter.

Alvarinho er den kvalitativt beste og er identisk til Spanias albarino, som dyrkes over grensen i Galicia. Vinene egner seg godt til lett sjømat og er også utmerkede å drikke på egen hånd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.