Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Fant falsk Bugatti i søpla

Solgt for 2,5 millioner etter ni år i en søppelhaug.

STRØKEN: Fra en anonym tilværelse gikk denne Bugatti-kopien for 2,5 millioner kroner på auksjon. Foto: Caters News / Bulls
STRØKEN: Fra en anonym tilværelse gikk denne Bugatti-kopien for 2,5 millioner kroner på auksjon. Foto: Caters News / Bulls Vis mer

Den grønne sportsbilen med de smerke linjene lå gjemt i en søppelhaug i en nedslitt britisk garasje i ni år.

Bilen ble kjøpt i 1987 av ingeniøren Alan Riley. Helt fram til sin død i fjor trodde den eksentriske britiske bileieren at bilen var en ekte Bugatti type 51, og at den i 1931 var bilen grev Stanislas Czaykowski vant Casablanca Grand Prix med.

Det ville bety at bilen kunne være verdt langt over ti millioner kroner.

Gravd fram Etter Rileys død ble bilen gravd fram fra søpla og undersøkt av David Sewell, Storbritannias ledende Bugatti-ekspert.

Han skal ifølge den britiske avisa Daily Mail ha kommet fram til at bilen mest sannsynlig er en veldig dyktig forfalskning.

Sewell ser ikke bort ifra at bilen kan inneholde deler fra vinnerbilen i Casablanca Grand Prix, men at bilen nok var en kopi bygd tidlig på åttitallet av den kjente og meget dyktige britiske bugattikopisten Keith Butti.

EN SØPPELHAUG: Her i denne garasjen i Worcestershire i England lå den grønne Bugatti-kopien gjemt i ni år. Foto: Caters News / Bulls
EN SØPPELHAUG: Her i denne garasjen i Worcestershire i England lå den grønne Bugatti-kopien gjemt i ni år. Foto: Caters News / Bulls Vis mer

Da sank prisanslaget kraftig.

Fornøyd med prisen Auksjonær James Dennison sier til Daily Mail at det nedre prisanslaget før denne ukas auksjon var 100.000 pund, dvs. ca. 900.000 norske kroner, og at Rileys arving er meget fornøyd med prisen på 2,5 millioner kroner.
-Hvis de nye eierne legger til flere originaldeler kan prisen øke enda mer, sier Dennison til Daily Mail

•For øvrig, Bugatti pusler fortsatt med sportsbiler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media