STJERNEKOKK: Paco Roncero er en av Spanias mest berømte kokker. Om få uker åpner hans eksepsjonelle restaurant på det nye Hard Rock Hotel på Ibiza. Hver kveld serveres kun tolv gjester, og prisen er cirka 12 000 kroner. Foto: HARD ROCK HOTEL
STJERNEKOKK: Paco Roncero er en av Spanias mest berømte kokker. Om få uker åpner hans eksepsjonelle restaurant på det nye Hard Rock Hotel på Ibiza. Hver kveld serveres kun tolv gjester, og prisen er cirka 12 000 kroner. Foto: HARD ROCK HOTELVis mer

Får du bord hos denne mannen betaler du 12 000 kroner for en middag

Om en måned åpner verdens dyreste restaurant.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): For et 20-retters(!) måltid må du punge ut drøyt 12 000 kroner.

Per kuvert!

12 gjester 1. juni åpner Spanias mest berømte kokk, Paco Roncero (to Michelin-stjerner), sitt gastronomiske unvivers, kalt «Sublimotion».

Hard Rock Hotel-kjeden påstår i en pressemelding at konseptet vil utfordre samtlige sanser hos gjestene.

Med beliggenhet i det splitter nye Hard Rock Hotel Ibiza, kan du kombinere kaksemåltidet med en hotellferie i et av Europas største femstjerners hotell.

Du bør kanskje være ute i god tid med bordbestillingen. Mesterkokk Roncero tar kun imot tolv gjester per kveld.

Overraskelser Til gjengjeld loves en opplevelse for livet.

Det snakkes om aller siste skrik i sjangere avant garde-gastronomi, et såkalt sansenes teater. Det innebærer utstrakt bruk av moderne robot- og datateknikk som akkompagnerer rettene.

Det betyr at du kan oppleve kjappe, dataanimerte endringer av for eksempel lyssetting, lyder eller bordpynt, alt styrt av dine egne bevegelser - eller kokkens innfall.

Drikke? Maten blir under hele måltidet fortløpende tilberedt ved enden av bordet. Herfra strener livrèkledde kelnere avsted med de nylagde rettene.

Selve menyen er ennå ikke offentliggjort.

Vi håper at litt drikke til maten er inkludert i prisen.

I motsatt fall er det bare å svelge tungt, og bli med på leken for å smake på steken.