Får du tak i ferske reker, er festen sikret

Brimi gir sommerklassikeren en ny vri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

(Dagbladet): Ferske reker er manges store sommerfavoritt, og i år bør de smaksrike delikatessene nytes med ærbødighet.

Det er nemlig mangel på den deilige sommermaten, og prisen på ferske reker er rekordhøy. Det er vanskelig å finne kilopriser under 200 kroner, og mange steder koster godsakene mye mer.

Det er rett og slett kamp om rekene denne sommeren.

- De er dyre, men jammen er de gode også. Vi må nyte de rekene vi får tak i. Når noe er godt, mange vil ha det og det er lite av det, så blir prisen høy. Dette vil vi se mer og mer av, sier Arne Brimi.

- Ferske reker har fantastisk smak. Ferdigrensede reker er sjelden gode. Bruk heller en halvtime på å rense sjøl hvis du skal servere en rett med reker, anbefaler han.

En klassiker Han setter en stor glassbolle med lyserøde, ferske reker på kjøkkenbenken, og renser raskt en fristende porsjon. Klassikeren med reker, loff og majones er Brimi veldig glad i, men han liker også å gi den en liten vri.

- Noen ovnsbakte cherrytomater og en liten salat med finskåret fennikel gjør rekemåltidet ekstra spennende. Server gjerne med salaten i et høyt glass og pynt kanten med de største rekene, foreslår han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer