Får fem års nybilgaranti

Volkswagen, Audi og Skoda.

FEM ÅR: Alle Skoda-, Volkswagen- og Audi-modeller får fra 1/1 fem års nybilgaranti. Det skal blidgjøre norske bilkjøpere. Egil Nordlien HM Foto
FEM ÅR: Alle Skoda-, Volkswagen- og Audi-modeller får fra 1/1 fem års nybilgaranti. Det skal blidgjøre norske bilkjøpere. Egil Nordlien HM FotoVis mer

Den norske importøren av Volkswagen, Skoda og Audi jobber sterkt med å øke tilfredsheten blant kundene sine. Et ytterligere ledd i denne satsingen er å innføre fem års nybilgaranti på alle bilmodeller med virkning fra 1/1-2011. Dette ble det informert om på en pressekonferanse nå i formiddag.

De tre merkene står totalt sett i 2010 for mer enn 25 prosent av nybilsalget i Norge, men sliter fortsatt med å være like gode på å blidgjøre eksisterende kunder.

- Vi er den ledende aktøren i norsk bilbransje, og ønsker å vise vei ved å gi norske bilkjøpere et mer forutsigbart bilhold gjennom vår nye Norgesgaranti, sier adm. direktør Stein Håvelsrud i Harald A. Møller AS.

Kjøpslov kontra garanti På spørsmål på hva denne garantien dekker utover det kjøpsloven innebærer, svarer direktør for service og ettermarked Stein Ivan Solbakken at den nye garantiordningen vil gi kunden et mer komplett tilbud enn kjøpsloven. Dessuten vil man få en ekstra trygghet siden kjøpsloven krever at kunden selv må dokumentere og bevise eventulle feil eller mangler.

Garantien gjelder i fem år fra kjøpsdato, eller inntil 100 000 kjørte kilometer - det som måtte inntreffe først. Den utvidede garantien samme feil og mangler av teknisk art, mens lakk- og gjennomrustingsgarantien blir som før, på henholdsvis tre og tolv år. Slitedeler som bremser og dekk er ikke inkludert i ordningen.

Disse konkurrentene var først ute: Ordningen er ikke unik. Både Mitsubishi, Renault og Hyundai matcher de fem årene, mens Kia gir hele syv år på sine biler.

Helt gratis for kunden blir den nye garantien riktignok ikke, men kostnaden er til gjengjeld ikke særlig høy. I snitt er nybilprisene økt med tusen kroner stykket - småbilene med noe mindre, og dyre luksusbiler noe mer.

Les også:
Gratis-app for lave bensinpriser
Superduellen det lukter svidd av
De råeste opplevelsene fra 2010

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

LENGER GARANTI: Fem år eller 100 000 kilometer er en god trygghet for norske bilkjøpere. Men ordningen er ikke unik, for både Mitsubishi, Renault og Hyundai matcher dette, mens Kia gir hele syv år på sine biler. FOTO: Petter Handeland
LENGER GARANTI: Fem år eller 100 000 kilometer er en god trygghet for norske bilkjøpere. Men ordningen er ikke unik, for både Mitsubishi, Renault og Hyundai matcher dette, mens Kia gir hele syv år på sine biler. FOTO: Petter Handeland Vis mer