Får terningkast seks, og er en av Spanias aller beste

Passer perfekt til asparges, mener Dagbladets vinekspert.

PAZO DE SEÑORANS 2011, RÍAS BAIXAS: En av Spanias beste hvitviner laget på albarinodruer. Drikk til aspargessalat.
PAZO DE SEÑORANS 2011, RÍAS BAIXAS: En av Spanias beste hvitviner laget på albarinodruer. Drikk til aspargessalat.Vis mer

[bilde, right]• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Vintesten.

Et av vårens sikreste tegn er ankomsten av sesongens første asparges.

Asparges er stort sett tilgjengelig året rundt. Men det er først når den norske varianten dukker opp fra mai til slutten av juni, at kvaliteten er på topp.

Jordsmonn og klima gir gode vekstforhold for aspargesen her hjemme, og sørger for meget god kvalitet.[bilde, right]

Etterspurt råvare

Vestfold står for rundt 75 prosent av produksjonen, og etterspørselen er større enn tilgjengeligheten.

Saftig, smaksrik og sprø i konsistensen er den en meget populær råvare på restaurantmenyer rundt om landet. Den er også meget anvendelig, og har et stort bruksområde.