Fargerike høstsmaker med verdens beste rotgrønnsaker

Arne Brimi lager fristende høstretter.

SYMFONI: Alle kjenner rødbeten, ikke alle har prøvd beter i andre farger: Arne Brimis fargerike betetallerken er like sunn som den er fristende, og dette er en fin måte å bli kjent med de forskjellige betene på. Foto: METTE MØLLER
SYMFONI: Alle kjenner rødbeten, ikke alle har prøvd beter i andre farger: Arne Brimis fargerike betetallerken er like sunn som den er fristende, og dette er en fin måte å bli kjent med de forskjellige betene på. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Nå bugner det av norske og ferske rotgrønnsaker i butikkene, og for Dagbladets kokk Arne Brimi er dette en av høstens store gleder.

Han synes norske rotgrønnsaker er verdens beste.

Kålrot, sellerirot og gulrøtter er blant favorittene, og så selvfølgelig beter - helst i alle farger.

Super miks - Alle kjenner rødbeten, i alle fall i syltet form, men det finnes også hvite beter og gule beter - og så de fine «polkabetene», med røde og hvite striper inni.

Det er genialt å kombinere alle disse betene sammen til en rett, sier Brimi.

Han lager en pure av smørkokte gule beter, og legger en fin samling av karamelliserte rødbeter og bakte hvite beter oppå den gule pureen.

Så kutter han tynne skiver «polkabeter», eller chioggiabeter, med en mandolin, og topper betetallerkenen med dem.

- Dette er både sunt og fargerikt, og kan fint serveres som en hovedrett.

Et mettende vegetarmåltid som smaker fenomenalt godt, sier Brimi.

Nyte Selv om han er mest kjent for å lage deilige retter av vilt og fisk, er Brimi også glad i rene vegetarretter. Særlig nå når de norske rotgrønnsakene er på sitt beste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer