Fargevalget røper sexlivet

God grunn til å pusse opp soverommet.

FIOLETT: Visstnok en farge som kan trigge lysten en hel del, vel og merke den rette nyansen av fiolett. Siden fargen er så sammensatt av rødt og blått, vil ulike nyanser sende ulike signaler og påvirke oss på forskjellige måter - for eksempel gjøre oss mer søvnige. Illustrasjonsfoto: Thinkstockphoto.com.
FIOLETT: Visstnok en farge som kan trigge lysten en hel del, vel og merke den rette nyansen av fiolett. Siden fargen er så sammensatt av rødt og blått, vil ulike nyanser sende ulike signaler og påvirke oss på forskjellige måter - for eksempel gjøre oss mer søvnige. Illustrasjonsfoto: Thinkstockphoto.com. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om du skulle ønske at du og din kjære hadde mer sex, er det slettes ikke så dumt å male soveromsveggene.

En britisk undersøkelse viser nemlig at enkelte farger påvirker mennesker på den måten at vi blir ekstra virile når vi omringes av dem.

Lilla og rødt gir mer sex Det er særlig lilla som vil kunne stimulere hjernen til å lyste etter mer sex.

Undersøkelsen, som den britiske butikkjeden Littlewoods står bak, viser at par med lilla farge på soverommet i gjennomsnitt har sex 3, 49 ganger per uke.

Rød farge ligger rett bak med 3,18 ganger per uke. I motsatt ende av skalaen havner de grå soverommene, hvor parene bare har sex 1,80 ganger per uke.

2000 voksne deltok i undersøkelsen, og Laurence Llewely-Bowen, interiørekspert ved Littlewoods, har lenge ment at fargene påvirker oss på denne måten.

- Dette har jeg forsøkt å forklare kundene i flere år, at et grått soverom fører til et grått sexliv, sier Llewely-Bowen til nettsiden IOL Lifestyle.

Rødt soverom = sexfiksert Tove Steinbo har spisskompetanse innen fargepsykologi og fargesymbolikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer