Fastelavnsboller på tre måter

Perfekte fastelavnsboller enten du vil ha det søtt, søtere eller syrlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Søndag er det fastelavn, og vi er i bollemodus!Til høyre finner du oppskriften på verdens beste boller fra bakelandslagets Thomas Valand, og i videoen over kan du se hvordan han lager dem. 

Hemmeligheten ligger i å elte deigen nok, og å tilsette romtemperert smør mot slutten, slik at bollene får den fine smørsmaken.

Tradisjonelt fyller vi bollene med krem og syltetøy, men det er fint mulig å oppgradere fastelavnsbollene litt, om du synes det er litt traust.

For ikke å snakke om vanskelig å spise:

Se hvordan du skal - og ikke skal - spise fastelavnsboller

Her er tre ørsmå oppgraderinger for deg som har lyst til å prøve noe nytt, uten å ødelegge tradisjonene.

#1 Bruk vaniljekrem Bakelandslagets Thomas Valand har en fin tvist på klassiske fastelavnsboller. Han blander pisket krem med vaniljekrem, og bruker hjemmelaget syltetøy.

Lager du vaniljekremen selv? Smart triks så du unngår snerk

#2 Gjør som svenskene Søta bror feirer også fastelavn med boller, eller semlor som de kaller kremfylte boller på svensk.

I tillegg til pisket kremfløte bruker de marsipan eller mandelmasse, rørt ut med litt melk eller vann, i stedet for syltetøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer