Fastelavnsboller på tre måter

Perfekte fastelavnsboller enten du vil ha det søtt, søtere eller syrlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Søndag er det fastelavn, og vi er i bollemodus!

Til høyre finner du oppskriften på verdens beste boller fra bakelandslagets Thomas Valand, og i videoen over kan du se hvordan han lager dem. 

Hemmeligheten ligger i å elte deigen nok, og å tilsette romtemperert smør mot slutten, slik at bollene får den fine smørsmaken.

Tradisjonelt fyller vi bollene med krem og syltetøy, men det er fint mulig å oppgradere fastelavnsbollene litt, om du synes det er litt traust.

For ikke å snakke om vanskelig å spise:

Se hvordan du skal - og ikke skal - spise fastelavnsboller

Her er tre ørsmå oppgraderinger for deg som har lyst til å prøve noe nytt, uten å ødelegge tradisjonene.

#1 Bruk vaniljekrem Bakelandslagets Thomas Valand har en fin tvist på klassiske fastelavnsboller. Han blander pisket krem med vaniljekrem, og bruker hjemmelaget syltetøy.

Lager du vaniljekremen selv? Smart triks så du unngår snerk

#2 Gjør som svenskene Søta bror feirer også fastelavn med boller, eller semlor som de kaller kremfylte boller på svensk.

I tillegg til pisket kremfløte bruker de marsipan eller mandelmasse, rørt ut med litt melk eller vann, i stedet for syltetøy.

#3 Med sitron Vi er over gjennomsnittet glad i søte saker, men selv for oss blir krem, bolle og syltetøy i overkant søtt.

I stedet for å bruke vanlig jordbær- eller bringebærsyltetøy, foretrekker vi lemon curd, eller sitronsmør om du vil. Og i stedet for å legge det rett på bollen, blander vi det lett sammen med kremen, slik at det klumper seg litt.

TIPS: Når vi skal blande lemon curd med krem, reduserer vi sukkermengden, slik at lemoncurden blir ekstra syrlig. Kremen tar den verste brodden av syren, og du ender opp utrolig friske fastelavnsboller.

Oppskrift på Karla Siverts lemon curd finner du under.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer