Fått magefett, muskelsvinn og grevinneheng?

Alderen tar alle, men rådene er ikke dyrekjøpte.

Treningsglede uansett alder: Øvelsene du skal legge vekt på som 50-åring, er ikke nødvendigvis de samme som da du var 20. Foto: Colourbox.
Treningsglede uansett alder: Øvelsene du skal legge vekt på som 50-åring, er ikke nødvendigvis de samme som da du var 20. Foto: Colourbox. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Magefett i 30-åra, grevinneheng i 40-åra og nedgang i muskelmasse i 50-åra.

Det kroppen har behov for når den er 20, er ikke nødvendigvis like riktig når du har fylt 50. For de aller fleste endrer livsstilen vår seg drastisk gjennom de forskjellige periodene, og forbrenning og muskelmasse følger på.

Vi har spurt idrettsleger og ernæringsfysiologer hva du bør tenke på å forebygge når, og treningsekspert Jill Jahrmann viser deg hvordan du velger rett trening til rett alder. Usynlig aldersgrense Fra 40-åra reduseres muskelmasse. Fra denne alderen blir styrketrening alfa og omega.

- Man sier det er vanlig å legge på seg omtrent en halv kilo i året i denne alderen. Dette kan en fint oppheve ved å trene styrke, sier Jahrmann.

Det unisone rådet fra ekspertene er å begynne med treninga så tidlig som mulig.

- Dess tidligere man begynner, dess bedre rustet er man for framtida. Spesielt er det å opprettholde styrke viktig for alderdommen, fordi styrketrening har effekt på de eksplosive muskelfibrene. Det er selvsagt viktig å ha et godt oksygenopptak også, men det er oftere styrken som setter begrensninger for hva vi klarer når vi blir eldre, sier Nils Helge Kvamme ved Norges idrettshøgskole (NIH). Aldri for seint! Og den gode nyheten er at det aldri er for seint å snøre på seg joggeskoene eller komme seg på treningsstudioet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer