Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Feirer kvinnedagen med å fly jorda rundt med bare kvinnelige besetningsmedlemmer

Søker om plass i Guinness rekordbok.

KVINNER JORDA RUNDT: Air India har bedt om plass i Guinness rekordbok etter at de forrige uka fløy en Boeing 777 jorda rundt med kun kvinnelige besetningsmedlemmer. Her markerer kvinnene selv begivenheten med en selfie på flyplassen i San Francisco. Foto: Twitter / San Francisco Airport
KVINNER JORDA RUNDT: Air India har bedt om plass i Guinness rekordbok etter at de forrige uka fløy en Boeing 777 jorda rundt med kun kvinnelige besetningsmedlemmer. Her markerer kvinnene selv begivenheten med en selfie på flyplassen i San Francisco. Foto: Twitter / San Francisco Airport Vis mer

At du finner kvinner i cockpit i kommersielle passasjerfly er heldigvis ingen nyhet i våre dager.

Men at en hel diger Boeing 777 bare er operert av kvinner er såpass sjelden at både BBC og flere andre medier slo det stort opp da en flight fra Air India forrige uke fløy jorda rundt med bare kvinnelige besetningsmedlemmer om bord.

Prikkfritt

Air India hevder det er første gang dette har skjedd, og selskapet bekrefter at de har bedt om å få plass i Guinness Book of Records.

Boeing-maskinen tok av fra New Delhi til San Francisco mandag forrige uke. Da gikk turen over Stillehavet.

Det hadde selvsagt vært et billig poeng å dra en fleip om at den (kvinnelige selvsagt) navigatøren tok feil av veien dra returen gikk «den andre veien», nemlig over Atlanterhavet, men slik var det selvsagt ikke. Både navigatøren og resten av besetningen gjorde en prikkfri jobb - og kan bokføre en vaskeekte jorda-rundt-flygning.

Egne seterader

Alle i cockpit og i kabinen var kvinner, og det var også personellet som sto for innsjekkingen, flygelederne i tårnet i New Dehli og bakkepersonellet som inspiserte flyet før det fikk lette, opplyser Air India.

Air India sier i en pressemelding at de vil sette opp tilsvarende flygninger, der alle besetningsmedlemmer er kvinner, i forbindelse med kvinnedagen 8. mars hvert år framover.

Selskapet startet for øvrig i januar med å selge egne seterader reservert for kvinner etter at enkelte kvinnelige passasjerer hadde rapportert at de hadde blitt tafset på av mannlige medpassasjerer.

Les også: Norwegian-piloten Emelie lager kalender for å få flere kvinner i cockpit.

image: Feirer kvinnedagen med å fly jorda rundt med bare kvinnelige besetningsmedlemmer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media