Fem bilnyheter som kommer nå

November blir en spennende måned for deg som liker bil.

• Les alt om Årets Bil her!

DinSide.no: Totalt skal det lanseres et sted mellom 120 og 140 bilmodeller i Norge innen året er omme, og det er lite som tyder på at det blir mindre neste år. I november er det dessuten en stor bilmesse i Tokyo, det samme i Los Angeles. På begge disse skal det vises et stort antall nye biler som skal ut på markedet i 2014.

Det er med andre ord bare å følge med, så kommer både nyheter, prøvekjøringer og tester på løpende bånd.

Audi A8 Vi har allerede prøvekjørt Audis mest luksuriøse langtraver, og dommen er krystallklar: Den er en særdeles fin bil, men dessverre ment for de få.

Nye A8 er i utgangspunktet bare en facelift, men bilen har likevel gjennomgått en god del endringer.

I fronten er det mest tydelig på hovedlyktene, mens du innvendig ser godt at dette er en helt oppfrisket bil.

BMW X5 Denne bilen har på mange måter definert denne klassen biler, og har parkert konkurrenten fra Audi til gagns. Når den nå kommer i helt ny utgave, så er det også med noen nye motoriseringer, og det er en 8-trinns automat fra ZF som styrer utvekslingen.

Nye X5 blir for øvrig mulig å få med sju seter, for den som trenger dette, og flere detaljer om bilen får du her.

Opel Insignia Country Tourer Med to centimeter høyere bakkeklaring og svart listverk rundt hjulbuene, har Opel laget en litt røffere utgave av Insignia.

Samtidig kommer den øvrige rekken av Insignia med ansiktsløftning, hvor både interiøret og detaljer i interiøret er frisket opp. En ny storskjerm har fått plass i midtkonsollen, og mottoet framover er tydelig: Mer utstyr for pengene.

Insignia Country Tourer koster nå 489 900, med firehjulsdrift, 163-hesters diesel og automat. Det er faktisk en kanonfin pris etter norske forhold, og vi har allerede kjørt den.

Peugeot 308 308 er franskmennenes våpen i kompaktklassen, også kalt Golf-klassen. Bilen har fått et ganske nøytralt, men linjelekkert ytre, og et indre som ligner mye på det vi tidligere har sett i 208.

308 er Peugeots første modell som er laget på deres nye modulære plattform, og bilen kommer med flere interessante motoralternativer.

Bilen er på plass hos forhandlerne i disse dager, og vi har selvsagt testet den også.

Skoda Octavia RS Det er nesten beundringsverdig hva Skoda har fått til for den vanlige menigmann, og med Octavia RS ønsker Skoda å friste den mer sportslige delen av menigmannen.

Med 0-100 km/t på 6,8 sekunder er bilen en hyggelig rask familiebil, og med toppfart på 248 km/t er den også langbeint.

Maskineriet er valgfritt, i form av en 220-hesters bensinutgave og en 184-hesters diesel, og her får du detaljene.   

LES OGSÅ:
Les prøvekjøringen av Opel Insignia Country Tourer
Les vår test av Peugeot 308

NY I NOVEMBER: BMW X5. Foto: BMW
NY I NOVEMBER: Skoda Octavia RS. Foto: SKODA
NY I NOVEMBER: Audi A8. Foto: AUDI
NY I NOVEMBER: Opel Insignia Country Tourer. Foto: OPEL
NY I NOVEMBER: Peugeot 308. Foto: PEUGEOT