Fem deilige nye oppskrifter med kyllingfileter

Lager du de samme kyllingrettene igjen og igjen? Her får du utvidet repertoaret.

NY VRI: Kylling kan tilberedes på utallige måter. Prøv for eksempel kreolsk kyllingfilet - laget i vaffeljern(!). Foto: VAFFELJERNETS HEMMELIGHETER/ASCHEHOUG
NY VRI: Kylling kan tilberedes på utallige måter. Prøv for eksempel kreolsk kyllingfilet - laget i vaffeljern(!). Foto: VAFFELJERNETS HEMMELIGHETER/ASCHEHOUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kylling er både sunt og godt, og er virkelig noe nordmenn har trykket til sitt bryst de siste par tiåra.

Det er lett å gripe til kyllingfileten, det hvite kjøttet fornærmer ingen, men det kan være vanskelig å få kyllingfileten ordentlig god og saftig.

Gjenganger på menyen - Kylling er virkelig velsmakende mat, og siden de fleste føler at de mestrer det er det en gjenganger på norske middagsbord, sier kokk Ole Jørgen Eilertsen.

Per Øystein Herberg, kokebokforfatter og blogger på ungkarskokken.com, er enig:

- Kyllingfilet er en smakfull, men robust råvare, som en enkelt kan tilsette et mangfold av smaker.Slik får du ti måltider ut av én kylling

Mild egensmak Men til tross for at kjøttets milde egensmak gjør at alle sorter krydder og urter kan tilsettes, er det lett å bare lage de samme rettene gang på gang. Kanskje du oftest går for klassikeren med stekt kyllingfilet, med saus, grønnsaker og ris? Eller bruker du helst fileten til thaisuppe og gryter?

Uansett; det finnes et hav av velsmakende oppskrifter der ute. Her får du fem ideer til hvordan du kan forvandle den bleke fileten til en nydelig middagsrett som du kanskje ikke har forsøkt før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer