NY VRI: Kylling kan tilberedes på utallige måter. Prøv for eksempel kreolsk kyllingfilet - laget i vaffeljern(!). Foto: VAFFELJERNETS HEMMELIGHETER/ASCHEHOUG
NY VRI: Kylling kan tilberedes på utallige måter. Prøv for eksempel kreolsk kyllingfilet - laget i vaffeljern(!). Foto: VAFFELJERNETS HEMMELIGHETER/ASCHEHOUGVis mer

Fem deilige nye oppskrifter med kyllingfileter

Lager du de samme kyllingrettene igjen og igjen? Her får du utvidet repertoaret.

Kylling er både sunt og godt, og er virkelig noe nordmenn har trykket til sitt bryst de siste par tiåra.

Det er lett å gripe til kyllingfileten, det hvite kjøttet fornærmer ingen, men det kan være vanskelig å få kyllingfileten ordentlig god og saftig.

Gjenganger på menyen - Kylling er virkelig velsmakende mat, og siden de fleste føler at de mestrer det er det en gjenganger på norske middagsbord, sier kokk Ole Jørgen Eilertsen.

Per Øystein Herberg, kokebokforfatter og blogger på ungkarskokken.com, er enig:

- Kyllingfilet er en smakfull, men robust råvare, som en enkelt kan tilsette et mangfold av smaker.

Slik får du ti måltider ut av én kylling

Mild egensmak Men til tross for at kjøttets milde egensmak gjør at alle sorter krydder og urter kan tilsettes, er det lett å bare lage de samme rettene gang på gang. Kanskje du oftest går for klassikeren med stekt kyllingfilet, med saus, grønnsaker og ris? Eller bruker du helst fileten til thaisuppe og gryter?

KYLLINGRULLER:  Små og søte å se til, og pakket fulle av gode smaker. Foto: FRU TIMIAN
KYLLINGRULLER: Små og søte å se til, og pakket fulle av gode smaker. Foto: FRU TIMIAN Vis mer

Uansett; det finnes et hav av velsmakende oppskrifter der ute. Her får du fem ideer til hvordan du kan forvandle den bleke fileten til en nydelig middagsrett som du kanskje ikke har forsøkt før.

- Og det aller viktigste er å lære deg de riktige teknikkene og å lage mat med kjærlighet, sier Eilertsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KOKK: Ole Jørgen Eilertsen deler to av sine beste kyllingoppskrifter med Dagbladets lesere. Foto: PRIVAT
KOKK: Ole Jørgen Eilertsen deler to av sine beste kyllingoppskrifter med Dagbladets lesere. Foto: PRIVAT Vis mer

1. Fylte pannekaker med kyllingfilet
Pannekaker og kylling - med en asiatisk tvist. Signert Ole Eilertsen, oppskriften får du under.

2. Kyllingsalat med bringebær
Denne enkle og smakfulle salaten består blant annet av kylling, bringebær og en krydret mangochutney.

3. Kreolsk kyllingfilet i vaffeljern
- Kreolsk mat, og ikke minst krydder er spennende. Det stammer fra USA, men det er en sammenblanding av fransk, spansk, afrikansk og amerikansk-indiansk mattradisjoner, sier Per Øystein Herberg. Se oppskrift under.

Syv andre ting du kan lage i vaffeljernet

4. Akevittmarinert kyllingfilet med smørbakt sommerkål og dilldampede nypoteter
- Akevitt kan brukes til mer enn å skylle ned juleribba, mener Ole Eilertsen. Oppskrift under.

5. Kyllingruller med bacon og soltørkede tomater
- Disse kyllingrullene er skikkelig god snaddermat, synes bloggeren Fru Timian.

Les mer: • Oppskrift på tre deilige salater
Slik lager du deilige tapas på 15 minutter
God mat fortjener god drikke, se hva som egner seg best å drikke til ulike typer sommermat