I UTVIKLING: Steder som Normandie i Frankrike og Hessen i Tyskland er kjent for sin sider. Nå produseres det også sider av god kvalitet i Norge, skriver Robert Lie. Han mener halvtørr sider kan være et godt alternativ til vin til middels sterke oster. Foto: METTE RANDEM
I UTVIKLING: Steder som Normandie i Frankrike og Hessen i Tyskland er kjent for sin sider. Nå produseres det også sider av god kvalitet i Norge, skriver Robert Lie. Han mener halvtørr sider kan være et godt alternativ til vin til middels sterke oster. Foto: METTE RANDEMVis mer

Fem gode sidere og en du ikke bør drikke

Utmerket til skalldyr, fisk og lyst kjøtt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Sider har for lengst fått et solid fotfeste hos norske konsumenter.

Det er spesielt den yngre generasjonen, og framfor alt den kvinnelige delen, som har latt seg sjarmere.

Dessverre er mye av dette søtladne og kommersielle sidervarianter som selges i dagligvarehandlene.

I seinere tid har det heldigvis vært en økende interesse for, og et stadig større utvalg av, kvalitetssider fra småprodusenter.

Blant disse finner vi også flere norske produsenter som utmerker seg positivt.

Av pressede epler

Sider lages enkelt og greit av pressede epler eller annen frukt (først og fremst pære), som gjennom en gjæringsprosess oppnår en alkoholprosent mellom 1 og opptil over 8 prosent i de sterkeste variantene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn