I UTVIKLING: Steder som Normandie i Frankrike og Hessen i Tyskland er kjent for sin sider. Nå produseres det også sider av god kvalitet i Norge, skriver Robert Lie. Han mener halvtørr sider kan være et godt alternativ til vin til middels sterke oster. Foto: METTE RANDEM
I UTVIKLING: Steder som Normandie i Frankrike og Hessen i Tyskland er kjent for sin sider. Nå produseres det også sider av god kvalitet i Norge, skriver Robert Lie. Han mener halvtørr sider kan være et godt alternativ til vin til middels sterke oster. Foto: METTE RANDEMVis mer

Fem gode sidere og en du ikke bør drikke

Utmerket til skalldyr, fisk og lyst kjøtt.

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Sider har for lengst fått et solid fotfeste hos norske konsumenter.

Det er spesielt den yngre generasjonen, og framfor alt den kvinnelige delen, som har latt seg sjarmere.

Dessverre er mye av dette søtladne og kommersielle sidervarianter som selges i dagligvarehandlene.

I seinere tid har det heldigvis vært en økende interesse for, og et stadig større utvalg av, kvalitetssider fra småprodusenter.

Blant disse finner vi også flere norske produsenter som utmerker seg positivt.

Av pressede epler

Sider lages enkelt og greit av pressede epler eller annen frukt (først og fremst pære), som gjennom en gjæringsprosess oppnår en alkoholprosent mellom 1 og opptil over 8 prosent i de sterkeste variantene.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Januarsalg*

1 kr

(0 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per en måned 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

UKE

55 kr

(7,77 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per en uke 7,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr per ett år 2,18 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.