Fem kule veteranbiler du har råd til

Vi har plukket ut fem modeller du bør kikke nærmere på.

LEGENDE: Første generasjon Golf GTI er legendarisk, og det vises på prisene. Det som i utgangspunktet var en relativt billig morobil, koster nå opp mot 150 000 kroner. FOTO: Volkswagen
LEGENDE: Første generasjon Golf GTI er legendarisk, og det vises på prisene. Det som i utgangspunktet var en relativt billig morobil, koster nå opp mot 150 000 kroner. FOTO: Volkswagen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En veteranbil defineres som en bil som ble førstegangsregistrert for mer enn 30 år siden. Med denne betegnelsen følger det med en del fordeler som gjør veteraner ekstra attraktive for mange.

For det første er de (nærmest) fritatt for engangsavgift. For mens prisen på en ny bil fort kan dobles takket være engangsavgiften, belastes biler over 30 år med en avgift på 3502 kroner - uavhengig av effekt og vekt. I tillegg slipper man unna med noen få hundrelapper i årsavgift, og forsikringen er også langt billigere enn på en litt nyere bil uten veteranstatus.

Det finnes ekstremt mange spenstige veteranbiler på markedet, og hver periode har sitt særpreg. Fra de runde formene på 40-tallet til 60-årenes voldsomme muskelbiler. Vi har imidlertid valgt å konsentrere oss om en periode som er litt nærmere dagens dato.

Periode fra midten av 70-tallet og frem til 1982 (grensen for veteranbiler i skrivende stund) er ikke kjent for å være den mest spenstige i bilhistorien. Likevel er det ikke umulig å finne noen godbiter om man leter litt. Det betyr imidlertid som regel at man må til utlandet. Der er utvalget større, og sjansen for å finne bilen du har lyst på er dermed mye bedre enn her hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer