Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Fem steg til strålende hud

Følg disse enkle tipsene for å få den plettfrie huden alle drømmer om.

VAKKER HUD: Plettfri hud trenger ikke være så vanskelig å få til. Følg disse fem stegene for et perfekt resultat.
VAKKER HUD: Plettfri hud trenger ikke være så vanskelig å få til. Følg disse fem stegene for et perfekt resultat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En undersøkelse gjort av hudpleiemerket Neutrogena viser at det kvinner ønsker seg mest når det gjelder skjønnhet, er vakker hud.

Og det trenger ikke være så vanskelig å få til. Her er fem steg som garantert gir deg en jevn og glødende hud.

1. Riktig hudpleie Dette er det viktigste punktet om du ønsker en vakker hud. Her gjelder det å finne produkter som passer til din hudtype og å bruke disse produktene riktig. Om du har fet eller uren hud, bør du for eksempel unngå produkter som inneholder olje.

Bruk både rens, ansiktskrem og øyekrem hver morgen og kveld. Bruk også en peelingkrem for ansiktet én til to ganger i uken. Dette fjerner døde hudceller, gir en jevnere overflate og gjør at produktene dine virker bedre.

2. Nok fuktighed Huden trenger å være i balanse for å vise seg fra sin beste side. Spesielt på høsten og vinteren er det viktig å gi huden nok næring og fuktighet. Velg rikere kremer i denne årstiden, og bruk gjerne fuktmasker flere ganger i uken etter behov.

Om du har tørre partier kan du med fordel bruke en rik ansiktsolje under dagkremen. Det nytter ikke å få sminken til å se bra ut om huden flasser.

3. Primer Primer er et genialt produkt om man ønsker en jevnere hud. Du får også kjøpt baser tilpasset forskjellige hudtyper. Om du har fet hud som lett blir blank, store porer, tørr hud eller hud som lett blir rød, har du flere baser å velge mellom som hjelper på problemet ditt.

Du kan lese mer om de forskjellige typer primere i guiden vår her.

4. Foundation Uansett hvilken hudtype du har, kan alle ha bruk for en god foundation. Foundation jevner ut huden, og gir et friskt inntrykk. Men det gjelder å finne en foundation som passer nettopp din hud, hudtone og dine behov. Velg en lett variant som lar huden din skinne gjennom, og dekk over eventuelle ujevnheter med en concealer etterpå.

Det aller viktigste punktet er å finne riktig farge. Founadtion skal matche din egen hudtone helt perfekt. Prøv fargen på kjevebeinet og ta med speilet ut i dagslys for å se om den passer.

5. Glød En vakker hud har en naturlig glød over seg. Om huden din er gusten er dette lett å jukse seg til. Du kan bruke makeupbaser eller egne serumer som er spesielt laget for å gi glød til huden.

Det er også sminkeprodukter som gjør huden mer glødende på sekundet. Du kan for eksempel blande en dråpe flytende highlighter eller bronser i foundationen. Om man ønsker en blank og glødende finish, kan man blande en dråpe ansiktsolje istedet.

Ellers er rouge og solpudder to produkter som gir et friskt og glødende utseende. Roser i kinnene gir en frisk og opplagt look, og solpudder i riktig mengde gir en varm glød.

Les også:

Slik får du perfekt hud

Bli kvitt uren hud

Legg en glamorøs festsminke

Kremen din kan være skadelig

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

FRA VENSTRE: Linda Johansen Microdermabrasion Cream (kr 649), Clinique Supermoisture Makeup (ker 260), Clarins Beauty Flash Balm (kr 330), Smashbox Artificial Light Illuminator (kr 279), MAC Care Blends ansiktsolje (ca kr 210) og Vichy Nutrilogie dagkrem (kr 214) Foto: produsenten
FRA VENSTRE: Linda Johansen Microdermabrasion Cream (kr 649), Clinique Supermoisture Makeup (ker 260), Clarins Beauty Flash Balm (kr 330), Smashbox Artificial Light Illuminator (kr 279), MAC Care Blends ansiktsolje (ca kr 210) og Vichy Nutrilogie dagkrem (kr 214) Foto: produsenten Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!