FRUKT SLÅR ALDRI FEIL: Fargerikt, godt, og veldig enkelt. Frukt kan du spise til dessert selv om det ikke er helg helt enda. Foto: METTE RANDEM / OPPLYSNINGSKONTORET FOR FRUKT OG GRØNT
FRUKT SLÅR ALDRI FEIL: Fargerikt, godt, og veldig enkelt. Frukt kan du spise til dessert selv om det ikke er helg helt enda. Foto: METTE RANDEM / OPPLYSNINGSKONTORET FOR FRUKT OG GRØNTVis mer

Fem superenkle hverdagsdesserter

Ikke vent til helga, unn deg noe godt midt i uka!

Dessert hører ofte til helgekosen, men her er fem desserter du godt kan nyte i hverdagen.

Fristende og fargerikt - Frukt kan du spise til dessert hver dag, sier Gerd Byermoen informasjonssjef hos Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Les også: Slik rengjør du frukt og bær

OPPKUTTET: Frukten blir mye mer innbydende hvis du skjærer den opp. Ofte spiser folk mer frukt når den er ferdig kuttet og dandert på et fat. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix
OPPKUTTET: Frukten blir mye mer innbydende hvis du skjærer den opp. Ofte spiser folk mer frukt når den er ferdig kuttet og dandert på et fat. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

- Et fat med ferdig oppskåret frukt er fargerikt, fristende og veldig enkelt som dessert.

- Det spiser vi ofte hjemme hos meg, sier hun.

Smoothie med skje - Ellers kan man lage en god smoothie av frosne bær som dessert.

- Holder du tilbake på væsken blir konsistensen tykkere, og man kan spise smoothien med skje som en sorbet, forteller Byermoen.

- Perfekt hverdagsdessert!

Enkelt og fornuftig Dagbladets kokk Arne Brimi lager ofte gode og lettvinte desserter.

Se flere oppskrifter fra Arne Brimi her.

Han mener hverdagsdesserter skal være sunne, enkle og fornuftige.

- Fruktsalat eller ei god bærsuppe kan du spise uten å få dårlig samvittighet, selv om det er midt i uka, sier Brimi.

Oppskrift på bærsuppe finner du nederst i saken.

Naturlig sødme Desserter midt i uka behøver kanskje ikke være proppet med sukker. Velg da frukter med naturlig sødme.

- Epler og pærer blir veldig søte når de stekes i panna, og da trenger du ikke mye sukker før det en dessert, sier Andreas Viestad om sin oppskrift på enkel epleterte med kardemomme.

Terten serverer han lagvis med filodeig og en blanding av cottage cheese og yoghurt, eller crème fraîche.