Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Fem ting du må prøve med majones

Sjekk de diggeste oppskriftene med majones.

UIMOTSTÅELIG: Et godt rekesmørbrød og litt hvitvin. Foto: Håvard Egge
UIMOTSTÅELIG: Et godt rekesmørbrød og litt hvitvin. Foto: Håvard Egge Vis mer

Mange av oss har et ambivalent forhold til majones.

Vi elsker den for sine fete, luftige, raffinerte og delikate kvaliteter, men misliker samtidig dens høye fettinnhold.

Jeg har samlet mine fem majones-favoritter under, men først en kjapp innføring til dem som gidder å lage majonesen selv.

Slik lager du majones Majones er en emulsjonssaus - kort fortalt fett pisket inn i væske. Beurre blanc, bearnaise og hollandaise er andre eksempler på denne type saus.

For å lage majones starter du med å piske en eggeplomme med en halv teskje dijonsennep.

Tilsett så to desiliter nøytral olje ved å tilsette kun noen dråper olje om gangen i begynnelsen, mens du pisker godt med en ballongvisp. Etter hvert kan du tilsette stadig mer - en tynn stråle er trygt så lenge du fortsetter å piske for harde livet. Du kommer til å kjenne det i tricepsen!

Synes du majonesen blir for tykk kan du piske inn litt lunkent vann til du har ønsket konsistens (skal du blande majonesen med annen væske så dropp å tilføre vann).


Så de 5 beste majones-oppskriftene:


1. Aioli Alle elsker aioli, som kort fortalt er majones tilsatt hvitløk.

Skal du spise tapas er den et must!


2. Tunfisksalat Det er av god grunn jeg alltid passer på å ha noen bokser tunfisk i skapet.

Tunfisk og majones går ekstremt godt sammen. I min tunfiskalat liker jeg å tilsette rødløk, kapers og epler.


3. Remulade Det er vanskelig å se for seg fiskepinner uten remulade.

Slik lager du for øvrig fiskepinnene selv.


4. Rekesalat Reker og majones må selvfølgelig med på denne listen.

Etter et rekegilde er det alltid en liten gjeng med reker igjen i bunnen av bollen. Majonesen står fortsatt på bordet. Det samme gjelder dill og sitron. Det er bare en ting å gjøre:

Skjenk mer hvitvin (denne er knall til reker), pill bollen tom, og bland med gode ingredienser - vips så har du en nydelig rekesalat.

5, Pepperkremet dressing Denne dressingen er innkokt hvitvinseddik og honning blandet med aioli og pisket fløte. Jeg lager den til en salat med varmrøkt laks, frisee, appelsin, eple, rødløk og mandler.

Den er dessuten uforglemmelig på en saftig burger eller sammen med kyllingsalaten.


Les også:

Dette trikset gjør eplekaka super

Tapas for en travel hverdag

Slik får du en fiskespiser

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Sausen som fiskepinnene må ha Heldigvis tar den bare ti minutter å lage. Tunfisksalat på ti minutter Perfekt på travle dager og late sommerdager. Slik lager du rekesalat Det er kjempegøy å komponere sin egen rekesalat. Salaten du vil elske Nydelig salat med pepperlaks og frukt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling